2015-11-18 1140 views
因為Sogo Thankful Week, 所以同老公去咗銅鑼灣區, 先去揾地方吃嘢, 再去血拼, 記得之前朋友推介過謝菲道一間叫"家常便飯"菜館, 於是先去醫肚, 星期六晚去到, 等了大約3分鐘就安排到2人枱給我們 !侍應熱情地帶飯我們入座, 介紹我們試試他們特色小菜: 1) 火焰蕃茄  (賣相頗特別, 在別家菜館未曾見過), 侍應會先用火槍燒蕃茄皮, 外熱內凍, 口感不錯2) 辣酒煮東風螺  (愛辣人士必試, 啱晒我啲食重口味之人), 汁調得惹味, 我一人都食咗10多粒, 而且洗得乾淨, 完全冇沙, 一讚 !3) 酥炸茄子 - 這個也是炸得相當脆口, 作為餐前小食或佐餐一流4) 生炸排骨 - 醬汁調得不錯, 排骨肉滑5) 熱情果特飲 另外, 叫咗紅米飯佐餐, 他們這間店推廣健康少油, 冇味精小菜, 所以也相應提供紅米飯這些健康之選, 總括而言, 今次用餐, 食物和環境質素都不錯, 價錢都是大眾化價錢, 下次過來香港區吃飯又多一個選擇 !
侍應熱情地帶飯我們入座, 介紹我們試試他們特色小菜:
4) 生炸排骨 - 醬汁調得不錯, 排骨肉滑

熱情果特飲
生炒排骨
2015-11-14
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
  • 火焰蕃茄
  • 辣酒煮東風螺