2022-05-19 214 views
今日俾我發現一間勁有heart既店舖😍🥳佢哋本身係主力做印尼野食既舖頭!但係估唔到有埋甜品🧇😍佢哋既野食真係值得一試👍除咗價錢唔貴之餘,亦非常用心烹調!行開呢頭可以坐低試吓佢地嘅甜品🥞🧇及串燒🍡🍢焦糖巴菲窩夫$38呢個窩夫真係可以媲美專業甜品舖!比起一啲過百蚊嘅更加好食😋😋原來師傅曾經係米芝蓮餐廳工作👏唔怪之得質素咁高未到枱前已聞到超香嘅蛋味👍食落外脆內軟,同埋窩夫仲加上香脆既花生粒🥜再配埋巴菲更加層次無窮😍😍呢個要重點推介俾大家🙌🙌不過記得即場坐低食,好食好多🎯$38仲包埋野飲,勁抵👍燒豚肉糖心蛋$22呢個係店舖推介必試👍佢個溏心蛋真係好溏心,食落超juice,而外層包上一塊燒到勁焦香嘅豚肉,真係好正😍😍令人回味!Tea完,橫掂佢哋都有外賣,就決定叫埋外賣晚餐返屋企食😋因為佢哋跟餐全部包埋野飲,好抵☺️炭燒豬頸肉溏心蛋配椰香飯$48呢個豬頸肉又係燒到好焦香,糖心蛋既蛋汁好香😋一啲都唔hea!再配埋椰香飯,好正!勁有東南亞風味🤩龍蝦蕃茄湯米粉配大虎蝦、芽菜、溏心蛋、魚片頭、蝦片 $68呢個蝦🦐好大隻,而且挑乾淨晒啲蝦腸!令客人食落好安心👏👏佢地個蕃茄湯底好有家既感覺!令我諗返細個飲媽咪煲
今日俾我發現一間勁有heart既店舖😍🥳
焦糖巴菲窩夫

焦糖巴菲窩夫$38

燒豚肉糖心蛋

燒豚肉糖心蛋$22

炭燒豬頸肉溏心蛋配椰香飯$48

龍蝦蕃茄湯米粉配大虎蝦、芽菜、溏心蛋、魚片頭、蝦片 $68
呢個蝦🦐好大隻,而且挑乾淨晒啲蝦腸!令客人食落好安心👏👏佢地個蕃茄湯底好有家既感覺!令我諗返細個飲媽咪煲嘅蕃茄湯!好濃郁、好純粹!唔係出邊好商業化嘅口味😍😍

就係呢間啦

2022-05-17