2023-05-18
𝒦𝑜𝓇𝑒𝒶𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎今日晏奏想食韓國野,上次食過唔錯,於是又再食多次😆▫️韓國蜆肉紫蘇飯上次食過燒豬腩肉飯,今次呢個蜆肉飯更加驚喜😚蜆肉份量完全超乎想像,係好多!應該係加左泡菜做調味,辣辣地撈埋飯黎食好有食慾。▫️炭燒雞肉飯卷雞肉飯卷就係穩陣之選,包左好多配菜包括羅白絲、青瓜、蛋、醃蘿蔔同雞肉,整體感覺幾清爽!唯一覺得可以更韓既係可以加多𝘥麻油就𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 😆▫️至臻蜂蜜無花果窩夫個𝘸𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦真係成餐飯最令人期待既😍睇相已經好吸引🤩實物都100%還原,有𝘥色彩繽紛既食用花點綴,個𝘸𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦🧇啱啱整好成個口感好鬆軟😍上面既𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮入口唔係好肥好膩果隻,反而有𝘥清爽,面頭加左新鮮既無花果同士多啤梨,有少少水果天然既甜品同蜜糖,成個配搭好完美😍如果覺得想再甜𝘥可以倒埋紫色既𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦,係偏杰身,食到少少似無花果籽,下次都想𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦▫️濟州柑橘乳酪個賣相已經100分,成個橙放係杯飲品上面,入口酸酸甜甜好清新好啱夏天😆▫️漂浮棉花糖朱古力咖啡女仔通常鐘意熱飲,呢杯朱古力就啱啦☺️朱古力表面有粒漲卜卜既棉花糖,應該係用火槍燒過黎,少少焦糖咁既感覺😆餐廳
今日晏奏想食韓國野,上次食過唔錯,於是又再食多次😆
▫️韓國蜆肉紫蘇飯
▫️炭燒雞肉飯卷
▫️至臻蜂蜜無花果窩夫
▫️濟州柑橘乳酪
▫️漂浮棉花糖朱古力咖啡
餐廳以橘子🍊做主題,每道菜都有一舊橙😝幾有特色
📍 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚𝐜𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐚𝐬𝐢𝐝𝐞 (德福廣場)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖