2022-10-24 190 views
街坊成日話呢間嘢態度差,有時我覺得都算,快d買完快d走,又唔係同佢做朋友,冇力氣同佢計較咁多。但今日真係嬲豬左。首先佢不嬲都好hard sell,買腸粉問你要唔要魚蛋燒賣、買魚蛋燒賣又問要唔要腸粉、買米粉問要唔要粥,買粥又問要唔要雞髀。如果只係服務體貼問一句就算我都算,次次去到都要問幾次,仲要問暈晒一round佢有賣嘅嘢。今日買三份腸粉,佢能本事唔落醬唔包腸粉hold住一樣一樣問我呢樣要唔要嗰樣要唔要,而我一開始就表達清楚我淨係要腸粉。佢都仲係要- 燒賣要唔要?(唔需要)- 魚蛋要唔要?(淨係腸粉就得)- 今日有炒米粉。(我淨係要腸粉)- 粥呢?有冇興趣?(唔洗)- 香腸呢?(我唔要嗰d喇,你幫我包d腸粉啦)- 我地d雞髀新鮮炸出嚟你要唔要一隻?(真係唔洗)😒😒😒😒😒😒買腸粉,鍾意食醬所以叫佢多醬,講左3次都依然係求其落少少。我講第4次唔該我想要多醬,佢竟然話:聽到。跟住隻手依然唔肯落,食幾十年腸粉冇見過咁白雪雪豉油又冇醬又唔夠嘅腸粉。好貴咩d醬?就算真係貴,都已經係咁加價㗎喇喎!唔好又賴covid,covid唔係加價同時偷工減料嚟做生意再態度差嘅合理解釋。同埋不嬲都係做開外賣㗎啦,c

- 燒賣要唔要?(唔需要)
- 魚蛋要唔要?(淨係腸粉就得)
- 今日有炒米粉。(我淨係要腸粉)
- 粥呢?有冇興趣?(唔洗)
- 香腸呢?(我唔要嗰d喇,你幫我包d腸粉啦)
- 我地d雞髀新鮮炸出嚟你要唔要一隻?(真係唔洗)
😒😒😒😒😒😒

買腸粉,鍾意食醬所以叫佢多醬,講左3次都依然係求其落少少。我講第4次唔該我想要多醬,佢竟然話:聽到。跟住隻手依然唔肯落,食幾十年腸粉冇見過咁白雪雪豉油又冇醬又唔夠嘅腸粉。好貴咩d醬?就算真係貴,都已經係咁加價㗎喇喎!唔好又賴covid,covid唔係加價同時偷工減料嚟做生意再態度差嘅合理解釋。同埋不嬲都係做開外賣㗎啦,co唔covid關你咩事啫。

2022-10-24