2008-06-16 4 views
星期五專登約齊腳去食呢間o係OP勁好評價o既餐廳, 但結果好失望。Book左8點, 但去到仲話要等10min, 點知10min又10min, 落鬼咁大雨8點4先有入得已經mung mung地! 4個人叫左:2隻珍寶蠔 ($35@): 一隻生一隻芝士焗。第一隻生點都唔可以話係珍寶, 只可以話係大, 小b話味道ok; 我隻芝士焗大d, 味道正常加拿大蟹 ($220): 我一心想食加菲蟹, 之前book枱又話唔使訂會有, 但turn out係無貨! 加拿大蟹無我想像中咁大, 四個人食都唔太夠喉; 膏夠軟但唔係好鮮; 肉都唔算太少, 但食到隻鉗時d好肉苦, 唔知點解2隻椒鹽瀨尿蝦 ($90+@): 呢個好味, 拍得住上次西貢果d, 但當然唔夠人地大;肉鮮又彈牙; 一人都分唔倒2舊, 唔夠喉oh~4隻蒸聖子($30@): 呢個價錢來講算偏細隻, 但味道幾好又新鮮中蝦沙律 ($48): 我見倒d蝦打左個突, 細我好緊要, 細過平時d基圍蝦, 我4隻放o係面, 想點呢? 我同個老闆娘講, 佢話d蝦有大有細唔係隻隻都咁大咁d蟹佢又識跟size收費? 蝦細唔緊要, 但你唔好當大蝦做法, 放得幾粒o係面l
咁d蟹佢又識跟size收費? 蝦細唔緊要, 但你唔好當大蝦做法, 放得幾粒o係面la, 同埋如果guarantee唔倒個size, 就唔好name做中蝦沙律law! 真係谷氣, 原本想再叫lobster焗飯, 即刻唔叫!
埋單唔使$6504個人,女都ok夠, 男就唔飽! 海鮮質數尚可, 但索價偏高又唔老實, blank listed!