Hiring
Salary negotiable
21 days ago
$18,000-$19,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$19,000
Monthly (Negotiable)
2021-03-06 356 views
本身充滿期望黎尼度食慶祝飯。環境真係好開揚,對住無敵海景,係無得彈。🌅⛴⛵️但係服務就真係有待改善。疫情期間,隔離檯嗰客人咳到唔停,佢仲要無帶口罩😷,我無辦法座喺隔離食嘢,問一問侍應可唔可以調位,無禁好嘅位我都唔介意。侍應番黎話無曬位,唔好意思。我就再問問如果坐出面露天位可唔可以,因為我見到露天有一半空位。侍應番黎同我講話都可以,不過要1個鐘內還檯(當時平日1:45pm),而我朋友仲未到。我就好奇問點解要1個鐘內。佢地經理過黎解釋話因為下午茶book咗檯。其實我有解釋話因為隔尼客人情況,但俾我感覺侍應佢地好似覺得我多要求。最後經理話如果係露天低檯可以,我唔介意啊,所以坐咗出去。要注意⚠️午餐真係去到2點就無得再叫。因為我朋友未黎,我立即打俾佢叫佢睇我Send俾佢嘅menu。嗰頭cut線等緊朋友覆,侍應已經即刻再三催我要決定,決定唔到就無。😭🤦🏻‍♀️我再打俾朋友即刻定咗,先鬆一口氣。嗰前菜係蜆肉,無咩特別,有少少湯🤏🏻但無特別味。等到主菜,叫咗魚🐟淡味咗啲,食落似係應該起曬骨嗰種。點知食到一半,有條起碼1cm以上嘅硬魚骨啃住喉嚨🥵🤢咳唔到出黎又吞唔到。痛到整損喉嚨😓😥😢🥺😢😣😣 好辛苦。幾經

嗰前菜係蜆肉,無咩特別,有少少湯🤏🏻但無特別味。

等到主菜,叫咗魚🐟淡味咗啲,食落似係應該起曬骨嗰種。點知食到一半,有條起碼1cm以上嘅硬魚骨啃住喉嚨🥵🤢咳唔到出黎又吞唔到。痛到整損喉嚨😓😥😢🥺😢😣😣 好辛苦。幾經辛苦先吞咗佢😣😣😣😣

已經唔想食落去。我平時超鍾意食魚。由細到大都食魚好叻,第一次啃骨就喺呢度,所以都一定唔會想再番黎。

跟住侍應問我係咪唔滿意條魚啊,見我食凈一半有多。我話OK嘅嗰味,不過我啃親條魚骨。侍應解釋話:「噢,係啊,條魚我地廚師會起曬骨,所以通常大家都放心大淡食,不過,係好難保證無曬骨嘅」。其實佢唔講,我都明。但佢講完好似意味我好彩禁👎🏻

😂😂真係笑中有淚 自己知