之前放工行過The One,見到呢間Cafe d蛋糕好精緻,真係煥醒左我既少女心,每一款都顏值好高,今次終於過黎試啦!草莓西瓜蛋糕🍓🍉 $68勁少蛋糕係用西瓜做,聽個名亦都聯想唔到個味道係點,因為係招牌又顏值咁高,無理由唔試,點知一試發覺有驚喜*士多啤梨酸酸地,西瓜清甜多汁,中間既忌簾有濃濃既玫瑰香*好清晰地食得出三個味道,而三個味道又出奇地夾*成件蛋糕一d都唔膩*會想下次再翻食*無花果芝士竹炭蛋糕🍰 $78呢件蛋糕既顏值都係好高啦*但味道黎講無草莓西瓜蛋糕咁驚喜*可以食到淡淡既芝士味,係唔膩既芝士蛋糕*除左蛋糕上面既無花果,蛋糕入面都仲有無花果,加加埋埋都超過半粒無花果,中意無花果既朋友可以試下*總括而言,呢間店d蛋糕真係太靚,下次會想再食草莓西瓜蛋糕同試其他款式既蛋糕*我今次去既係尖沙咀The One店,如果要想坐係店入面食,一定要人均消費$70,所以凈係點草莓西瓜蛋糕係唔ok,另外係店入面食要收加一服務費,所以下次我都係外賣啦!不過就無得坐係靚靚既環境度食蛋糕,大家衡量啦!ig: venus.holic **

草莓西瓜蛋糕🍓🍉 $68
士多啤梨酸酸地,西瓜清甜多汁,中間既忌簾有濃濃既玫瑰香*
好清晰地食得出三個味道,而三個味道又出奇地夾*
成件蛋糕一d都唔膩*
會想下次再翻食*

無花果芝士竹炭蛋糕🍰 $78
呢件蛋糕既顏值都係好高啦*
但味道黎講無草莓西瓜蛋糕咁驚喜*
可以食到淡淡既芝士味,係唔膩既芝士蛋糕*

ig: venus.holic