2021-09-27 840 views
🥢香港地道必食🥢推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍天氣乍暖還寒,不會熱到流汗的天氣,決定去一下海防道熟食中心品嚐聞名的瓦煲奶茶。小店由1978年在熟食中心開業至今,全場獨家碩果僅存瓦煲奶茶、咖央多士、咖央西多士、沙爹牛肉麵等等。午飯時間有唔少位,姐姐親切推介飯餐,細看之下有好耐無食過嘅茶式。🤩🥢豬膶鮮牛肉湯麵配熱飲 HKD48✨新鮮滾熱上枱,以梯碟碗盛載已有一番風味。面層鋪滿熟成度剛好的豬膶和鮮牛肉,食材新鮮厚薄適中。配有菜芯爽脆,湯底是羗湯有助驅寒。家常茶的味道~🫖瓦煲奶茶(跟午餐)✨第一次喝用瓦煲煮的奶茶,飲落質地滑溜,沒有坊間喝後口腔鞋鞋的感覺,且茶底香濃不苦澀,滿足🥰總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❣️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️🤍.··🔖 合香園 (尖沙咀)🪑尖沙咀海防道390號熟食檔
🥢香港地道必食🥢
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

豬膶鮮牛肉湯麵 & 瓦煲奶茶
豬膶鮮牛肉湯麵
豬膶鮮牛肉湯麵

🥢豬膶鮮牛肉湯麵配熱飲 HKD48
瓦煲奶茶

🫖瓦煲奶茶(跟午餐)

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❣️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🔖 合香園 (尖沙咀)
🪑尖沙咀海防道390號熟食檔
  • 瓦煲奶茶