又黎未飛,仲係香港🇭🇰既我の思鄉系列🇯🇵其實都𝐁𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤左🏷好耐,終於去食啦🥢日本🏠家的味道 • 日本🗻富士山造型打卡野食📸𝐔𝐦...止住癮先🫣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍱 五品料理 ($138) 供應時間 𝟏𝟐:𝟎𝟎 - 𝟏𝟖:𝟎𝟎 🍱(𝟏) 打卡富士山造型飯糰🍙 / 蕎麥麵 (𝟒揀𝟏)晴富士(藍 • 蝶豆花)三文魚鬆糰 💙推介赤富士(𝐏𝐢𝐧𝐤 • 紅菜頭)芝士松露飯糰森富士(綠 • 大麥草)金平牛肉飯糰鰹魚湯蕎麥麵 : 勁多海帶,食落都幾大碗🥢.(𝟐) 自家製漬物 (啤酒柚子蘿蔔漬).(𝟑) 料理,分左𝟐種(三冷兩熱 / 兩熱三冷)可自由配搭可揀既款式都幾多,冷菜❄️(有𝟓款選擇) • 熱菜🔥(有𝟗款選擇)我地嗌左𝟒個餐,可以試晒唔同既款啦👏🏻其中幾樣我覺得比較吸引既推介下️💁🏻‍♀冷菜❄️▫️桂花糖漬蕃茄 : 清甜爆汁🍅▫️焦糖明太子玉子燒 : 脆糖面,玉子幾鬆軟🥚▫️海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉 : 香甜勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🎃熱菜🔥▫️自家醬燒鯖魚 : 唔腥冇骨🐟▫️紅酒燉牛肉 : 🐃夠入味,仲有甘筍🥕 • 磨菇🍄▫️野菜味噌松阪豬 : 惹味又唔會
又黎未飛,仲係香港🇭🇰既我の思鄉系列🇯🇵
其實都𝐁𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤左🏷好耐,終於去食啦🥢
日本🏠家的味道 • 日本🗻富士山造型打卡野食📸
𝐔𝐦...止住癮先🫣
(𝟏) 打卡富士山造型飯糰🍙 / 蕎麥麵 (𝟒揀𝟏)
晴富士(藍 • 蝶豆花)三文魚鬆糰 💙推介
赤富士(𝐏𝐢𝐧𝐤 • 紅菜頭)芝士松露飯糰
森富士(綠 • 大麥草)金平牛肉飯糰
鰹魚湯蕎麥麵 : 勁多海帶,食落都幾大碗🥢

(𝟐) 自家製漬物 (啤酒柚子蘿蔔漬)
(𝟑) 料理,分左𝟐種(三冷兩熱 / 兩熱三冷)可自由配搭
我地嗌左𝟒個餐,可以試晒唔同既款啦👏🏻

其中幾樣我覺得比較吸引既推介下️💁🏻‍♀
冷菜❄️
▫️桂花糖漬蕃茄 : 清甜爆汁🍅
▫️焦糖明太子玉子燒 : 脆糖面,玉子幾鬆軟🥚
▫️海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉 : 香甜勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🎃

熱菜🔥
▫️自家醬燒鯖魚 : 唔腥冇骨🐟
▫️紅酒燉牛肉 : 🐃夠入味,仲有甘筍🥕 • 磨菇🍄
▫️野菜味噌松阪豬 : 惹味又唔會過鹹🐷

▪野飲
(跟多品料理會有𝟕折優惠🈹*限定野飲除外)
▫️熱 • 百利甜酒鮮奶咖啡 (加+$34)
無法抗拒既𝐁𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬,加埋啡提神一流☕️
▫️熱 • 草莓焙茶拿鐵(加+$36)
焙茶味夠,唔會好甜🫖
▫️熱 • 印度香料泡沫牛奶(加+$34)
淡淡肉桂粉香,飲到底比較甜🤎
▫️晚霞 • 富士山 • 凍香芋拿鐵 (加+$36)
依杯最岩打卡💜

甜品
每個女人都有第𝟐個胃,所以...
▫️昭和紅日 • 富士牛乳布丁 ($68)
濃香北海道牛乳,食落好似奶凍咁滑🤍
▫️沖繩海鹽 • 富士山 ($98)
富士山蛋糕體濕潤🗻頂頂加埋奶蓋 • 焦糖脆脆,藍色既海鹽雪糕唔會好甜💙
▫️紫薯巴斯克焦香芝士蛋糕 ($52)
芝士幼滑 • 味幾濃🧀
▫️香草可麗露 ($38)
焦糖外殼,中間內心口感煙韌🤎

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞📲落單
🔺野食調色都係用天然色素🌿(大麥草 • 紅菜頭 • 蝶豆花…)睇得 • 食得安心 • 又有營養💃🏻
🔺門口位有手袋👜 • 衫 • 飾物……賣🛒 @grandmama.store