今日同我朋友一齊食dinner,我哋book咗18:00,我哋叫咗一個意份+一個pizza+加一個薯格再+兩杯嘢飲,其實成個過程都幾舒服加上我哋坐外面又有啲風,整體感覺幾好嘅,但係我同我朋友食完一放低嗰叉啲職員就衝埋嚟收曬啲碟同所有嘢,仲抹埋枱先,又問叫唔叫dissert啊,我哋話唔洗喇,就立即衝嚟塞張單俾我哋,我嗰刻就望翻時間只係18:22,我哋入座前佢哋聲稱話用餐時間90分鐘,佢哋咁樣等同趕我哋走喇,之後我哋就問嗰職員唔係用餐時間90分鐘咩?佢話你埋咗單都可以繼續坐㗎,佢講到咁囉,咁我哋就埋單繼續傾偈,咁過程中我朋友話見到同聽到成班職員喺角落頭度竊竊私語話點解俾咗錢仲唔走啊?之後就有個男職員行埋嚟話仲有下一輪,你哋要交枱喇,嗰刻我望嗰時間係18:58,1個鐘都無啊,大佬,呢度唔係快餐店啊,食完要立即走啊,我哋都無乜點傾過計就不斷有職員衝過嚟打擾,仲要趕我哋走啊,呢個係乜嘢服務態度,我哋起身走時仲有啲職員講緊我哋㗎,咩事先,我哋食餐飯要受到咁嘅對待,仲有我哋起身都無見到有人排隊亦見唔到好爆,仲見到仲有好多位㗎,成個過程係好唔舒服㗎,下次唔會再嚟喇
2022-11-11
Type of Meal