來吃這家數不知道多少次了。正宗的巴伐利亞菜香港其實不多,要正宗的我就來這家。南部特色有別於北部,就是吃烤豬腳schweinshaxe,而非北部柏林的水煮。這家的schweinshaxe,我個人覺得仲好味過我係慕尼黑市中心 Marienplatz或 Odeonsplatz 附近食果d,我真係唔係誇張。這家Brotzeit 的schweinshaxe,真係烤得皮脆內稔,而且一d都唔會太鹹,味道剛好,每次來必吃!反而德國有d店煮得太鹹又鞋。之後要介紹另一德國食物,芝士麵團。好香、煙韌,必食。之前寫過係德國成日飲的可樂溝白啤酒的 schwarzer ,今次再去又當然又再叫,今次就不著墨了。侍應nice ,會走來問好無味,會吹下水。今次中午去人少少,幾舒服。三人只叫了兩餸已很飽,一人加了一無優惠平均約二百多。

反而德國有d店煮得太鹹又鞋。

之後要介紹另一德國食物,芝士麵團。好香、煙韌,必食。

三人只叫了兩餸已很飽,一人加了一無優惠平均約二百多。
2019-09-08
$200 (Lunch)
  • Schwarzer
  • schweinshaxe