2022-12-29 1103 views
天氣寒冷,最啱就係同朋友去打邊爐烚吓烚吓!呢間火鍋店主要係卡位,座位闊落,企理乾淨,坐得舒服!落咗沙茶湯鍋底之後,我哋就出去攞啲小食嚟試吓,同夾吓其他火鍋配料。小食嘅款式有好多種,炸物有:炸粟米、炸香芋地瓜圓、炸餃子同炸雞等等!如果唔想咁熱氣,仲有皮蛋豆腐、芽菜、涼拌雲耳、滷水魚蛋、腸仔等等,任君選擇!火鍋配料選擇同樣很多!主要係蔬菜類(娃娃菜,菠菜,生菜、雜菇同埋大量雜丸)實有一款啱你食!我哋揀咗最平嗰個餐,雖然係平餐但肉一啲都唔差。朋友叫勻晒牛肉、豬肉同羊肉,每片肉都肥瘦均秤,油脂分布平均,食落口感軟腍,肉味香濃,所有肉類任食,真係啱晒一些食肉獸的朋!沙茶湯底很香濃,可以不用點任何醬料,淥完的所有食物已經好夠味!我打邊爐唔係好鍾意飲氣水,呢度除咗有氣水啤酒嘅飲品之外,仲有幾種茶任君選擇,我就揀咗桂花烏龍,有淡淡桂花嘅幽香又有烏龍茶香,非常之好飲!食完正餐之後仲可以食雪糕,超級滿足。可能因為聖誕節,所以連雪糕杯都好有聖誕嘅氣氛。
天氣寒冷,最啱就係同朋友去打邊爐烚吓烚吓!
呢間火鍋店主要係卡位,座位闊落,企理乾淨,坐得舒服!

2022-12-21