漫花燈火重開之後,即刻訂咗位想去朝聖下 果然完全冇失望!😍拉開布簾嗰下真係嘩咗出聲:好靚呀😍!望上天花係超夢幻花海,鏡面牆身令整個空間感大大提升,雖然坐係角落有少少迫夾,但依然唔影響打卡效果,點影都係無死角咁靚😍,最重要係野食賣相味道份量都好高質,慶祝生日節日拍拖咩都好啦,揀哩間對方一定會好開心😍!✏️自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚芝士波波他他 $168 🍎8/10上菜嘅時候又忍唔住嘩咗出聲🫡,成個擺盤都好colorful好靚。其實黑魚籽同芝士波波就真係點綴用,食一兩啖就冇咗😂,外層嘅酥皮都幾脆口,牛油果可能未熟所以偏硬乳酪味都唔算出🤔,不過三文魚嘅調味做得好好,夾埋甘筍粒都幾開胃😋。✏️西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮青口配一口多士 $128 🍎10/10食過咁多白酒煮青口,呢間真係要排入我嘅top3😂,白酒味好出又唔會喧賓奪主,最重要係個忌廉汁真係超香奶油味超creamy,每食一啖都會諗如果有碟意粉俾我撈個汁食就好😂,辣肉腸都唔會太硬好難咬開,最重要係小多士沾咗汁醬之後變得外脆內軟,超夾呀😍。✏️三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意粉 $208 🍎8.5/10好鮮甜嘅海膽汁😋,每一條意粉都被濃厚嘅墨

自製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚他他

西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮青口配一口多士

✏️三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意粉 $208 🍎8.5/10
好鮮甜嘅海膽汁😋,每一條意粉都被濃厚嘅墨魚汁包裹住,兩個汁醬夾埋topping嘅爆汁三文魚籽入口非常飽滿,不過略嫌就鹹咗少少,而且比較漏,最好就幾個人一齊share喇。

三文魚籽海膽汁鮮魷魚墨魚意粉

✏️潘朵拉盒子 $168 🍎9/10
其實最想嗌嘅係另一個已經賣曬嘅士多啤梨蛋糕😝,反而限量供應嘅潘朵拉盒子仲有😝。賣相唔洗多講,依然咁fancy🥰,碟上有個錘仔可以敲碎外層嘅糖衣,竹炭杏仁撻裡面係黑芝麻mousse同煙韌麻薯粒,唔鍾意黑芝麻嘅我都覺得好好味,唔會過甜,仲可以食到撻皮上嘅微微杏仁顆粒同牛油香,成個搭配都好match😋。

✏️富士山•破曉 $82 🍎5/10
Menu上嘅介紹係黃糖蜂蜜脆脆豆乳,但哩一杯飲落真係冇咩豆味可言😫,好似好稀嘅牛奶咁,靚係好靚,但哩個價錢味道真係不敢恭維😣。

富士山破曉

除咗杯富士山之外,整體都非常滿意!staff睇落去好green😂,但就好好禮貌同笑容🥰,打卡位遍佈全餐廳,等野食嘅時候可以周圍影下相,連餐具同萬花筒都係精心配色,每樣野都好似藝術品😍,餐廳暫時係預約制,如果有興趣嘅記住提早book位啦!

自製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚他他
西班牙伊比利亞辣肉腸白酒忌廉煮青口配一口多士