2021-04-02 52 views
入到呢間餐廳瞬間被熊仔包圍檯面上有熊仔,旁邊嘅座位亦都有幾隻真人大小嘅熊仔,瞬間覺得少女心爆棚帶細路仔/女朋友嚟食實無死旁邊嘅壁畫上好似柏靈頓嘅熊啤啤paddington 心諗, 間餐廳的確係賣西餐,而且旁邊嘅壁畫都係行英倫風, 但係未免可愛得有點太犯規 套餐嘅包係蒜蓉法包,硬到脆嘅!包配上粟米忌廉湯,湯熱騰騰直冒煙 餐飲方面,加少少錢已經可以轉特飲,士多啤梨同橙汁嘅配搭好少見,但係飲落又幾清新 柚子蜜同埋玫瑰花茶相對上好似冇咁夾,兩隻味道撞埋有少少似咸柑桔 魷魚圈食落好似天婦羅嘅感覺,外層酥脆 香口,有檸檬沙律醬解膩不過睇落係冇翻炸,所以粉漿索曬啲油會有點油益味,少少扣分位 主菜嘅雜扒滿到成個鐵板都裝唔曬有豬扒、雞扒、煙肉、雞蛋,配菜分量都唔少,有薯條、粟米、車厘茄同露筍,當然仲未計墊底嘅洋蔥扒大大件,調味有用香草同埋胡椒,食落都中規中矩令人驚喜嘅係配菜,薯條好脆加上鐵板嘅醬汁,食落有滿足感 露筍開邊,好鮮嫩無渣,清甜嘅蔬菜同埋粟米,配搭車厘茄食完成個餐好飽但又唔會太濟 肉眼扒叫咗七成熟肉質都好夠淋相對什扒,呢一個鐵板嘅份量冇咁多但係都一分錢一分貨,肉眼扒厚切而且肉質粉嫩,咬落jui
入到呢間餐廳瞬間被熊仔包圍

帶細路仔/女朋友嚟食實無死

旁邊嘅壁畫上好似柏靈頓嘅熊啤啤paddington

餐包,餐湯

套餐嘅包係蒜蓉法包,硬到脆嘅!
包配上粟米忌廉湯,湯熱騰騰直冒煙
草莓橙汁

玫瑰柚子茶

酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁

不過睇落係冇翻炸,所以粉漿索曬啲油會有點油益味,少少扣分位
鐵板什扒

主菜嘅雜扒滿到成個鐵板都裝唔曬
扒大大件,調味有用香草同埋胡椒,食落都中規中矩
令人驚喜嘅係配菜,薯條好脆加上鐵板嘅醬汁,食落有滿足感
露筍開邊,好鮮嫩無渣,清甜嘅蔬菜同埋粟米,配搭車厘茄
食完成個餐好飽但又唔會太濟

鐵板肉眼扒 7成熟

肉眼扒叫咗七成熟肉質都好夠淋
相對什扒,呢一個鐵板嘅份量冇咁多
但係都一分錢一分貨,肉眼扒厚切而且肉質粉嫩,咬落juicy有肉汁

燉蛋白

最後甜品叫咗一個燉蛋白,佢有少少似creambrulee 但係冇蛋黃嘅成分
上面卜卜脆嘅焦糖配合埋下面滑捋捋嘅蛋白 味道好香濃