🇭🇰中環新開嘅咖啡店,就係喺陸海通大廈非常近地鐵站,而且主打茶類餐🍵 這裡也有主食都是素食,健康之選!Paratha Omelette 印度奄列薄餅 $88這裏的鹹食好吃過甜食/拿鐵。有Halloumi立馬把整件事好味很多,薄餅還是酥酥的,而且配有熱情果醬(味道像chutney)所以酸酸甜甜挺開胃!但是一定要share因為半份也挺膩🤭🤭Scone 司康+ Latte set 培茶/抹茶/伯爵茶拿鐵 (Hojicha/ Matcha/ Earl Grey) $78Hojicha Scone培茶司康-質感鬆化,但是幾乎零茶味。蘋果過一張幾好的,但係吃多咗會過甜🤣Matcha Latte 抹茶拿鐵🍵 這裡得拿鐵都是用Rude health 的soymilk,almond milk。抹茶好像是山政小山園抹茶粉,雖然它主打不是銳利甘苦濃茶味,但我真的覺得我無法好好欣賞它淡薄的茶味,雖然沒茶粉打得行西環完全冇操鞋的感覺,我但係你要不停地攪勻如果唔係沒刷會沉咗底,總括而言這不是一杯我會喜歡的抹茶🥺6/10Pu’er Latte 普洱拿鐵☕️很特別很好味的一杯,但係又未去到必學不可,飲淡淡的抹茶味而且飲

Paratha Omelette 印度奄列薄餅 $88

Scone 司康+ Latte set 培茶/抹茶/伯爵茶

Pu’er Latte 普洱拿鐵☕️
很特別很好味的一杯,但係又未去到必學不可,飲淡淡的抹茶味而且飲到最後會有朱古力嘅香氣,建議要不停攪勻就可以飲到普洱同埋朱古力混合左嘅味道😍 8/10