2020-10-12 704 views
好耐冇出來食野啦🥳,一來有疫情啦,二來自己忙搬屋,呢個月終於settle down在大圍啦! 雖然話就話儘量要留在家抗疫,但日日自家煮真係又悶又攰🤥,所以今日放工就黎左屋企附近的呢間川味雞烤魚🐟大王食晚飯。隆亨其實都算幾方便,而且都算近地鐵,過條天橋就到,附近都多小巴巴士,所以約朋友黎食都好容易😆晚市時間都有唔少人,但當然都有1.5米安全距離,食得安心~而且難得我地兩個人都有個細卡位坐,唔錯。6點半左右到餐廳,現場所見個個都食烤魚🐟,咁我地都一樣跟啦 🤓朋友就揀左鱸魚,泡椒小辣🌶️迎合返我呢個唔太食得好辣既人 🌝佢既配菜🥗選擇都唔少,不過我地今次得兩個人,叫唔到好多款~ 點菜冇幾耐就上啦,同時間原來餐廳已經坐滿,還好佢都夠冷氣同通風,人人食烤魚都唔算好大陣味。我地個鱸魚到啦! 同時我地點左個蝦滑墨魚滑雙拼同皇帝菜🥬,加個出前一丁。睇條魚份量都幾大下,唯有下次再黎試下其他菜式…個魚好鮮味,而且個湯底夠哂酸辣,唔錯! 😋快食就個魚香脆D,再浸耐D就濃味,兩樣食法都OK! 其他配菜都OK呀,個蝦滑🦐都足料同夠哂彈口,如果再大份D就好,哈哈😅 而且湯底都仲有好多蘿蔔🥕同芽菜,除非你好肚餓,咁再叫

烤海鱸魚

蝦滑墨魚滑雙拼

個魚好鮮味,而且個湯底夠哂酸辣,唔錯! 😋快食就個魚香脆D,再浸耐D就濃味,兩樣食法都OK! 其他配菜都OK呀,個蝦滑🦐都足料同夠哂彈口,如果再大份D就好,哈哈😅 而且湯底都仲有好多蘿蔔🥕同芽菜,除非你好肚餓,咁再叫多份肉都一定夠,我地就呢個份量都食到好飽
皇帝菜

食食下,伙伴大叫魚賣哂啦!7點半賣哂魚,嘩估唔到咁好生意,好彩早黎食咋😆
今次冇叫薯粉,配一丁🍜都OK,好食😘 買單4百零蚊,大滿足! Like 埋 FB仲有折架~🥳
2020-10-07
烤海鱸魚