2017-06-30 80 views
黃雨的一天,收工唸住同老公出街食啦,點知遇到狂風雷暴,所以唯有決定Takeaway番屋企二人世界慢慢嘆啦,因為真係太大雨,所以就係附近car park睇下有咩餐廳岩食,見到有間食上海野,就決定食哩間,老公又岩食,位於大埔大埔墟大明里10號地舖,就係大街上,好易搵,我都鍾意食上海野,我最欣賞就係佢個生煎包,連外賣都可以Keep到個皮有脆卜卜的口感,皮夠薄肉夠多,真係可以用啖啖肉黎形容丫,一咬落去多汁多肉,好味,28蚊有4個,都抵食丫, 我最愛既蒜泥白肉,食蒜泥白肉個醬汁先係主角,個醬汁惹味先顯出肉好味,哩間個醬汁真係冇得輸,好好味,蒜泥又夠多,送飯食真係一流,仲有個厚切豬排菜飯,塊豬排醃製到有陣陣的甜味,好適中的口味,又夠厚,個飯就算冇醬汁,都好好味,因為有加埋菜,成個感覺都好健康,有菜又有肉,夏天食個雞絲粉皮真係爽,份量都好多丫,雞絲再加D青瓜絲,再點埋芝麻醬,正!再點多個小食,炸雲吞喇就係,真係好香脆,又大粒,多肉,好味,一份$29蚊就有6粒啦,仲要好大粒架都,推仲必食,下次去開大埔都會再去食,因為夠抵食又好味,有質素的上海菜。生煎包四個28蚊大元。抵食門面幾靚即叫即整架都多選擇,價
生煎包四個28蚊大元。抵食

門面幾靚

即叫即整架

都多選擇,價錢又抵食
2017-06-13
  • 生煎包