今日lunch time有時間,同同事去左大覽篤食lunch。行左陣見到呢間餐廳個menu唔錯,價錢都合理就坐低左。今日個天氣唔無好凍又有少少太陽,坐戶外一流。我叫左個雞扒,兩位男士都叫左牛扒。湯就有菜湯同魚湯,魚湯係新鮮魚煲,同事話好飲,不過我唔食魚就飲左菜湯,都幾好飲,無咩味精。個雞扒一黎到仲大過我塊面,所以我分左D比人食,但係好食既,好香口。食到最尾有D膩,可能咁大塊都無炸的關係。牛扒都好食,但細塊少少。跟餐叫甜品半價,所以我地叫左木糠布甸、心太軟同焦糖燉蛋。甜品就無試丁其他,但我個焦糖燉蛋就一般。試面焦糖部份好少,唔係好重蛋味。但無整體而言個環境同正餐都係好食同抵食既,甜品一般。3個人堆單四百七十幾,每人百四。
甜品&咖啡
菜湯
熱咖啡
香蒜雞扒
心太軟
2018-12-03
$140 (Lunch)
菜湯
熱咖啡