2023-07-18 119 views
德國菜本人真係好少食,今次咁啱經過大埔就同朋友去試一試🤤🤤入到去舖位唔算好大,不過枱與枱之間都有一定既距離,坐得都好舒服👍🏻坐低後店員就比咗張QR Code我地落單,十分易用方便👍🏻👍🏻除咗主食之外餐廳都有兩個套餐同一啲開業優惠😍由於我地都比較無主見所以就叫左一個2人套餐,可以唔洗點諗🤣🤣2人套餐就包括是日餐湯配蒜蓉包、墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬、招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉、煙三文魚芝士薄餅同2杯飲品/啤酒🍻,套餐可以揀🍻真係有驚喜,因為出面好多餐廳要飲酒就一定要加錢,所以呢一點我同朋友都好滿意🤣🤣👍🏻1️⃣首先上菜既係是日餐湯配蒜蓉包🥣✨是日餐湯係蘑菇湯,一上菜就已經聞到淡淡既蘑菇香味🤤個碗好大!份量都好多!不過飲落黑椒味就略嫌重左少少,菇香味唔夠突出,不過整體黎講都好好飲,我都朋友都忍唔住飲晒成碗🤣👍🏻然後配埋外皮酥脆內裡鬆軟既蒜蓉包,已經係一個好滿足既頭盤😋2️⃣墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬✨墨西哥粟米片我諗不論係大人還是小朋友都鐘意食🤤又香脆又可口又惹味,真係會越食越上癮😋仲有兩種醬配搭:蕃茄莎莎醬有種酸酸地既味道十分之開胃👍🏻而牛油果醬就更加唔洗講啦,係墨西哥粟米片既最佳拍

1️⃣首先上菜既係是日餐湯配蒜蓉包🥣✨
是日餐湯配蒜蓉包

2️⃣墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬✨
墨西哥粟米片我諗不論係大人還是小朋友都鐘意食🤤又香脆又可口又惹味,真係會越食越上癮😋仲有兩種醬配搭:蕃茄莎莎醬有種酸酸地既味道十分之開胃👍🏻而牛油果醬就更加唔洗講啦,係墨西哥粟米片既最佳拍擋,襯到絕!瞬間消除罪惡感😋份量都好多,對於2人黎講都好足夠!
墨西哥粟米片

3️⃣招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉✨
重頭戲來了❗❗呢個菜式係本人最期待的,因為一講起德國大家都會即刻諗起德國咸豬手,但本人係仲未食過既🤣🤣一上菜我都嚇親!原來咁鬼死大舊😨連點樣開始切都無從入手🤣研究咗一陣終於拎起把刀🔪嘗試切下,勁硬!勁難切😂😂(應該係我地唔識切)幾經辛苦終於切完!先試試豬手既外皮,又脆又煙韌😍口感好特別!再試埋佢啲肉真係不得了,肉質十分之嫩滑又好入味😍 配埋啲醬汁真係一流,頭先切得幾咁辛苦都值得❗食多幾舊會覺得有少少油膩既時候,就可以食下隔離既薯蓉可以去除油膩感👍🏻咁就可以食多幾舊了🤣👍🏻
招牌德國咸豬手

4️⃣煙三文魚芝士薄餅🍕✨
薄餅餅底又薄又脆,好易入口👍🏻唔會咁易有飽滯感👍🏻煙三文魚肉質鮮嫩,鹹鹹地配埋芝士都幾開胃👍🏻雖然配料簡簡單單,但反而咁樣先食得出食物原有既鮮味😋👍🏻
煙三文魚芝士薄餅

5️⃣提拉米蘇乳酪蛋糕🍰✨
叫左套餐就可以用優惠價$25追加甜品!比想像中大舊,味道就不過不失,好味👍🏻
提拉米蘇乳酪蛋糕

食到最後我地都有少少後悔叫左甜品食,因為佢地個2人套餐份量都好多,我地都唔係幾食得晒😢😢所以$488(星期六日)呢個價錢真係好抵食,2個人食唔洗驚食唔飽,再要讚多次套餐跟啤酒唔洗加錢真係十分之好!!👍🏻👍🏻 食物質素好又坐得舒適員工服務都好好👍🏻推薦大家一定要去食下!
2023-07-15
是日餐湯配蒜蓉包