2022-08-14 228 views
今日難得唔落雨 4人行帶埋狗仔入大澳買花膠食下野 意外發現一家人開 好好味又用心既小店 我地有狗就坐左出面 入面係有冷氣位 小店唔多選擇 但d野食正+出色 我地有同老闆 老闆娘 囡囡 吹下水咁 之後叫左3個包 3麵碗 4杯飲品 佢無餐叫 都係散叫 全單$282 好抵食紅豆冰:呢到係花奶紅豆冰  帶有少少練奶味  偏甜少少  喜愛甜品既女士一定中意(我唔中意食甜品 但我家姐非常中意杯紅豆冰 我同佢換左凍鴛)凍鴛:👍🏻👍🏻👍🏻咖啡味濃而不酸 一飲就知唔係雀記咖啡粉 再帶有少少茶香味奶又岩岩好唔過甜(老闆話佢地係煲咖啡 出面好多人特登黎飲) 轉頭一入黎個呀叔就叫凍啡 睇黎堅嫁wo凍奶茶:我無試 但我姐夫話好飲 茶味濃 奶又岩岩好豬扒包:豬扒唔會好似出面咁韌係諗  一咬就斷一食就知唔係用鬆肉粉    係人手揼    醬有d似蛋黃醬+芝士    麵包外脆內軟  唔似出面乾爭爭 好食過澳門出名個d好多脆脆奶油豬:麵包一樣外脆內軟    牛油練奶合到好處  唔會過甜  牛油入口即溶菠蘿油:No.1推介👍🏻👍🏻👍🏻必食菠蘿脆面  係每一個位都有  上面脆皮非常脆  熱度岩岩令牛油溶一半  一樣外脆內軟

紅豆冰:

菠蘿油:No.1推介👍🏻👍🏻👍🏻必食

招牌牛腩一丁:
牛腩牛筋諗得黎又唔會散  同出前一丁麻油麵非常夾

新鮮豬潤肉片米粉:No.1推介👍🏻👍🏻👍🏻必食
食得出真係用新鮮豬潤厚度岩岩好  唔鞋無過熟  用心啤晒d血水 真係功夫野 肉片係諗都無用鬆肉粉拿過  湯底甜  飲晒  飲完無口渴

澄清:我絕對唔係打手 真係覺得好食😋先post 暫時係呢間小店到無食到伏野 再入大澳一定會再食 老闆 老闆娘 囡囡都好nice👍🏻👍🏻

紅豆冰
豬扒包 +凍鴛
脆脆奶油豬
菠蘿油
招牌牛腩一丁
新鮮豬潤肉片米粉
2022-08-14
$70 (Tea)
紅豆冰
豬扒包 +凍鴛