位於大角咀近奧運站既一條橫街,見到街口放左易拉架宣傳呢間新店泰國野,就黎試下食。如果唔係咁岩行開呢到,呢間舖頭雖然唔算遠但都唔容易搵。相對於佢身處既隱閉角落,入到去既環境絕對有驚喜!!如果你有去過泰國或者東南亞地區,呢間舖頭既座位都係以篤篤(tuktuk, 即當地平價客車) 為設計概念,可以係舒適既冷氣環境「搭」tuktuk, 真係一個全新體驗!至於裝修格局上,充足既空間加上霓虹光管砌成的字眼,令人真係可以放慢腳步,享受美食。跟住就要講下食物,炎炎夏日即刻叫左個椰青黎飲,可能你覺得椰青都無咩好講,但諗起自己飲過街邊變味又唔凍既椰青。。。呢到既椰青份量好足,冰凍又清爽,絕對推薦!!同幾個friend一齊黎食,叫左小食拼盤,芒果軟殼蟹米紙卷,海鮮喇沙米粉,馬拉盞炒通菜,明爐烏頭,同椰青海鮮焗飯。小食拼盤首推蝦餅同雞翼,蝦餅非常足料彈牙,煎香後既肉汁係我食咁多蝦餅之中最多最好味!食喇沙就一定要睇湯底係點,呢到既湯底濃得黎有一種獨特香料味,同湯入面一樣食材非常配合,就係芽菜!!我朋友叫住我唔係我差d飲完成碗湯!最後推薦椰青海鮮焗飯,面頭有厚厚椰漿,遞出黎既樣吸引到我未影相就已經食左haha!

同幾個friend一齊黎食,叫左

最後推薦椰青海鮮焗飯,面頭有厚厚椰漿,遞出黎既樣吸引到我未影相就已經食左haha! 呢個飯獨特之處唔單只係濃濃既椰甜味,而且會煮野既我知道佢個蛋炒飯底係有花心思,令到非常香口!

其他食物我就簡單講:通菜偏辣同少少鹹,鐘意重口味既會好食;明爐烏頭一大買點係好正宗,而且係少有地平($138); 米紙卷既芒果同軟殼蟹係非常新鮮,食落係脆同軟恰到好處既平衡(如果你食過淋到一pat野既軟殼蟹你就知呢間舖既特別!)

呢間舖頭仲有一樣令我一定會再黎既地方除左係性價比高,就係好有人情味。(係真心無誇張) 呢到既店員全部係後生仔,特別收銀應該係老闆娘仲要有d似馮盈盈,佢非常主動會關心d客,同我地傾計,而且老闆娘同店員係好忙既同時都會黎推介食物同定時湛水,好耐無一種咁做客人既感覺!!呢間真心推薦!
椰青
海鮮喇沙米粉