2023-11-09 1421 views
終於食到呢間bookark左2-3年嘅餐廳~ 幾年前已經聽過佢出名朱古力同靚靚擺盤,今次終於食到!🍋檸檬牛油蜆 $98好大粒嘅蜆同埋肉質新鮮兼無沙😋 啲蜆其實好重牛油味,如果檸檬味可以突出少少會更加好😚🦐自家製冬蔭功虎蝦闊條麵 $158所有野都好有冬蔭功味😍 係嗰種好惹味又唔會太辣嘅冬蔭功~基本上每條麵麵都好入味,然後嗰兩隻虎蝦都係一樣,肉質結實又唔腥,真係幾好食🥰🐣自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148呢個超級超級大份!芥末洋蔥醬加炸雞真係超match! 啲炸雞係超級大舊而且係炸到好脆同無油~而waffle就係比較軟身,同炸雞一齊食就係一硬一軟,一鹹一甜咁,都幾特別!然後最鍾意係佢有好多花生,成個dish即刻勁香,所有野即刻勁match!🍫二世祖特濃朱古力 $48身為一個朱古力控,我終於試到呢個朱古力啦!呢杯朱古力真係完全唔會覺得甜,又係feel like 70%-80%濃嘅朱古力~ 質地比較稠身~😍💚特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48質地同上面個朱古力差唔多,都濃抹茶味,雖然唔會死甜,但都會比特濃朱古力多咗一份甜味,應該係因為佢用白朱古力整,所以相比二世祖特濃朱古力,抹茶呢個會膩少少🤏🏻自

🍋檸檬牛油蜆 $98

🦐自家製冬蔭功虎蝦闊條麵 $158

🐣自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

🍫二世祖特濃朱古力 $48

💚特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48

自己覺得CP值都幾高,因為全部都好大份,真係會食到超級飽🙈 然後樣樣野食都好高質好好食~其實真係可以encore下!