記住,睇食評最重要睇負評。講重點:呢餐午飯兩個人食咗近$1300。個人認為,好唔值。唔推薦。而且service非常趕客,我同朋友食完都話一定唔會再嚟。前菜叫咗Oeuf Mayo同escargots。主菜叫咗Duck Leg Confit 同Beef Tenderloin。甜品叫咗 passion fruit crime brûlée。Conclusion: 冇樣好。首先講咗主菜先:隻鴨煮得唔好。原本期望會係外脆內軟,鴨肉帶濃郁肉汁的。但實際上,毫無特色。鴨皮好似臘肉咁硬,而且唔夠熱。鴨肉味嚴重欠奉,而且肉質好鞋口,用刀都好難切。唉,呢隻鴨真係白白犧牲咗。Beef Tenderloin 同樣差。首先我個人唔係特別想食鵝肝(詳情可以看看鵝肝的製作過程),但佢偏偏要喺牛扒上面放一件鵝肝。所以,如果兩個人想食牛扒,就逼住要食囉。然後呢,塊肉切得好厚。本身係一件好事,但係肉質靭,乾爭爭,肉汁也欠奉。食落就知唔係特別好嘅扒。咁嘅價錢,我情願去la vache食。另外加錢食嘅薯條,幼身又唔脆。跟住講返前菜:田螺六件,不連殼。調味有啲似蒜蓉粉絲扇貝嗰隻汁囉。不過不失。但個人唔覺得有其他食評講得咁驚為天
記住,睇食評最重要睇負評。

講重點:呢餐午飯兩個人食咗近$1300。個人認為,好唔值。
唔推薦。
而且service非常趕客,我同朋友食完都話一定唔會再嚟。

前菜叫咗Oeuf Mayo同escargots。
Conclusion: 冇樣好。

首先講咗主菜先:
隻鴨煮得唔好。
原本期望會係外脆內軟,鴨肉帶濃郁肉汁的。
但實際上,毫無特色。鴨皮好似臘肉咁硬,而且唔夠熱。

Beef Tenderloin 同樣差。
首先我個人唔係特別想食鵝肝(
詳情可以看看鵝肝的製作過程
),但佢偏偏要喺牛扒上面放一件鵝肝。
本身係一件好事,但係肉質靭,乾爭爭,肉汁也欠奉。
食落就知唔係特別好嘅扒。
咁嘅價錢,我情願去la vache食。
另外加錢食嘅薯條,幼身又唔脆。

跟住講返前菜:

田螺六件,不連殼。調味有啲似蒜蓉粉絲扇貝嗰隻汁囉。不過不失。但個人唔覺得有其他食評講得咁驚為天人。

隻沙律蛋就唔使講啦。諗都諗到咩味。
甜品係1.5個熱情果crème brûlée。酸酸甜甜,性價比低。同樣不過不失。

但係呢度嘅Service真係不敢恭維。

成千幾蚊一餐,真心冇預期會比個女waitress 趕趕趕。
(我到而家都唔知道係咪限時90分鐘?
)咁嘅價錢,我哋主菜還未食完,佢已經問我哋叫唔叫甜品
我哋叫完,再同佢話我哋台上啲嘢未食完,佢黑面,然後唔理,直接上甜品

2. (應該係)法國男老細,嫌我地叫得少,俾晒面色。
幫我哋落完單,就問我哋兩個人叫一個前菜?所以我哋加多左。
之後,我哋話唔叫酒,即刻唔出聲,擰轉身行咗去。
3. 啲碟又大,完全冇人執枱。我地要自己將啲碟堆出去先有人理。

千幾蚊一餐就係咁嘅質素。
會唔會外國朋友你就會有另一個待遇呢?