2018-03-25 886 views
多年前曾有一股冷麵熱潮,通常可選擇的小食只有獅子狗、墨魚仔、中華沙律等,多數光顧只為便宜又飽肚,故出來社會後都甚少再食冷麵。回到正題,bookmark冷面貓呢間小店最主要係衝住虎蝦而來。因為餸可全部要晒虎蝦!要知道係泰式餐廳叫虎蝦刺身的話價錢一定貴得多,於是冷面貓便幫了個大忙,滿足了我的虎蝦癮!虎蝦的貨色也相當對得起價錢,可以肯定說口感絕對唔霉的。冷面汁份量好足同唔係死咸,食後沒有好口渴,不用狂飲水。加上紫菜碎口感豐富了點,吃得更滿足。除此之外仲叫咗店主媽媽的「手作鹵水鵪鶉蛋」唔記得影相,味道都十分入味又有蛋香,下次可以encore!總結是算有誠意和心思的小店,較同類型冷麵店突出和有記憶點。香港地生意難做,店主加油!
虎蝦冷麵

2017-06-29
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner