【峰壽司(南昌Vwalk分店】『香港篇-深水埗區』作為一個香港籍偽日本人,壽司呢個選擇從來唔會令我失望(明將咁款係唔會令到我驚架)。所以今次就試試新商場Vwalk 既峰壽司。適逢疫症既影響之下,衛生當然係考慮之一啦,一入門口已經有驚喜位。係門口既時候,姐姐已經截停我地幫我地量體溫同埋落酒精搓手液,細心體貼既服務已經加左分。之後帶位既時候仲安排我地坐窗口位,同其他食客都分隔得有D 距離,安排上真係令人好滿意(小小補充,可能午市時間仲未人多,所以我地可以享有咁既服務)。坐低之後,當然睇下餐牌先。見佢門面都有小小豪華,都預左貴小小,估唔到個午市套餐又幾抵食喎。除左主食之外,個餐仲包埋湯、沙律、炸雞,主食份量仲要唔係細,真係可以一個餐滿足哂你既營養價值。黑洞般既我地,點會一個午市套餐搞掂。當然要加番D壽司,滿足一下貪心既味蕾啦,所以我地點左:火灸三点盛、火灸蟹柳、火灸三文魚x 2、螃解羔醬及北寄貝沙律。壽司黎講只可以講還有進步既空間,同連所叫人加油果間都仲係差D(都係平心已論,唔想幫佢Promote)。特別想講下螃蟹羔醬呢客壽司,呢件壽司真係比到驚喜,蟹味濃不特止,仲入口即融,真係好值得推介大
【峰壽司(南昌Vwalk分店】
『香港篇-深水埗區』

特別想講下螃蟹羔醬呢客壽司,呢件壽司真係比到驚喜,蟹味濃不特止,仲入口即融,真係好值得推介大家去食多幾舊蟹羔,相比日本黎講真係拍得住日本既質素,各位煉金術士有興趣都可以試下,歡迎PM 交流下。
午市套餐《沙律》
火灸蟹柳
火灸三点盛
蒜香三文魚飯定食《飯,沙律,炸雞兩粒及麵豉湯》
2020-03-02
$150 (Lunch)
午市套餐《沙律》
午市套餐《炸雞兩粒及麵豉湯》