呢間好似係文青經常去嘅cafe喎,我唔係姓魏,又唔識字,當然唔文又唔青,咁啱經過咪同朋友見識下囉。響出面等位時,店員文青妹妹已遞上餐牌,全部係手沖咖啡雞腸文。等咗一陣有位lu,文青姐姐又係遞果張餐牌,我地以為得呢啲好嘢,叫咗幾杯,有熱有凍,只見果位作藝術家打扮嘅咖啡師,響疫情下仲好投入好專注咁搞緊杯咖啡,勁呀,佢眼神之虔誠,態度之專注,直達忘我境界,仲忘我到唔記得戴口罩添😷等咗唔係好耐,15分鐘左右啦,用隻手沖嘅咖啡端上嚟。嘩,正喎!杯手調咖啡嘅味道拍得住廿四味呀😎,苦中帶酸,酸中帶澀,簡直指甲都留香呀,可能朋友唔慣呢種高級味覺享受,想要啲糖中和下,比師父一口拒絕,我地唔提供的!朋友唔知訂,呢杯直頭係藝術品,千祈唔好搞wo佢!我地仲叫咗兩件cake,賣相真係好盞鬼播,抹茶嘅綠出奇咁綠,上面pat 紅豆又紅過口紅,成件藝術品咁供奉畀客人,我地唔可以大啖食,要小小地放入口㗎,唔尊重藝術好大罪㗎。至於好唔好味?梗係好味,唔好味畀人話冇taste 呀!🥱後來睇反呢度評論先知,原來仲有其他飲品,但果位文青妹妹提都冇提。最後,呢度傾偈千祈唔好大聲過佢地播緊果首孤星淚呀,唔係阻住藝術家唔可以專心做嘢

後來睇反呢度評論先知,原來仲有其他飲品,但果位文青妹妹提都冇提。最後,呢度傾偈千祈唔好大聲過佢地播緊果首孤星淚呀,唔係阻住藝術家唔可以專心做嘢就唔好啦!💤

咁做生意,真係有性格,抵佢發,我鍾意!🙄
2021-01-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)