終於食到最近成日都見到有人係Instagram影相打卡嘅海鮮大餐。今次揀咗去尖沙咀因為地點較方便。一上到去個感覺都好闊落,四周圍係大玻璃感覺好通透。

今次係午餐時間去食,個餐牌都幾多選擇價錢都好合理。見到隔離枱果份牛扒好吸引所以我哋都叫咗香煎8安士肉眼(5成)。前菜有沙律同例湯揀,嗰日係蘑菇湯。 佢個蘑菇湯都好濃郁,配香草包俾你點嚟食。佢哋個肉眼扒都幾厚身同埋都剪得幾香口。不錯。最後都會送一款當日嘅甜品嗰日係紅絲絨蛋糕都好好味。除咗海鮮拼盤佢哋嘅lunch set我都係十分之推介同抵食,性價比十分高。

除咗set lunch,嚟到一定要食梗係佢哋最受歡迎嘅熱船長海鮮拼盤啦。有三款海鮮拼盤選擇分別係三種($398)、五種($548)同八種($798)。我地揀左5種海鮮拼盤,加招牌嘅檸檬牛油汁。好彩我哋冇叫百種佢嘅份量都幾大份,全部海鮮都好足料好有滿足感同埋佢會俾埋啲工具較剪去幫助展開海鮮嘅學去食。佢一打開個膠袋好蒸氣熱氣即刻湧上嚟,好吸引。

我哋都帶咗一個好幾出名嘅小食,蟹肉釀磨菇。佢面頭有好多芝士睇落去好似普通嘅芝士焗蘑菇蛋食落去發現有好香嘅蟹肉,好好味。

可能我哋揀咗平日嘅晏晝食人流都唔算太多坐得都幾舒服同埋佢嘅窗口景觀都睇落好開揚俾人有一種五星級高級餐廳嘅錯覺。都好推薦大家過嚟食對比之下應該佢嘅撚石係好抵食佢其他小食都水準好好,整體餐廳嘅食物水準都好高。下次會想試吓其他海鮮同埋其他味道嘅汁。