2018-10-29 229 views
襯住放假天氣好就同男朋友入下科學園拍下拖,果到環境好又唔洗同人逼,假期都幾多人踩完單車入黎食下野。行到4點幾見餓餓地就搵左間西餐試,見佢下午茶都好多款式,價錢又唔貴。而且佢既裝修令人好舒服,門口擺左啲盆栽同小樹木,配襯埋木色傢私,就算係室內都猶如置身大自然咁。其實佢都有戶外位揀,不過我地怕熱就冇坐出去。呢部超大電視機好吸睛,無論你坐到幾遠都睇到,好正!電視機下面係醬料自助區,想要幾多醬就擠幾多,都幾齊備,水都可以自由斟。平時餐廳啲自助區域都會好亂好污糟,搞到我唔敢掂,啲樽會痴笠笠,但呢到擺放整齊之餘,仲好乾淨,可以令客人放心使用。下午茶時段會有啲小食、包、pizza既餐揀。樣樣都覺得好吸引既情況底下,我地最後叫左三個餐食呢到除左一般奶茶咖啡之外,仲有果汁、花茶呢啲清新飲品,什至乎連酒都有,搞到我眼花撩亂。我地決定食秘制豬扒包配粗薯條($45)+凍奶茶($4)煙三文魚牛油果牛角蘇配粗薯條($38)+熱朱古力($4)黑松露烤菇薄餅($62)+凍朱古力($6)餐牌寫住豬扒包係秘制又係廚師推介咁就試下啦。包黎到既時候已經聞到一陣燒烤既香味,包係用軟豬仔,非常之軟熟。塊豬扒望落好厚,以為會好硬咬

呢部超大電視機好吸睛,無論你坐到幾遠都睇到,好正!

我地決定食
秘制豬扒包配粗薯條($45)+凍奶茶($4)
煙三文魚牛油果牛角蘇配粗薯條($38)+熱朱古力($4)
黑松露烤菇薄餅($62)+凍朱古力($6)

秘制豬扒包配薯條

餐牌寫住豬扒包係秘制又係廚師推介咁就試下啦。包黎到既時候已經聞到一陣燒烤既香味,包係用軟豬仔,非常之軟熟。塊豬扒望落好厚,以為會好硬咬唔開果隻,點知整得幾林。加上豬扒醃過,係類似孜然粉咁,感覺都幾特別。因為平時食既豬扒包都會落啲醬係包既中間,最多用沙律醬帶出包既味道,但呢個包既調味主要來自豬扒,令人不禁會focus左塊好好味既豬扒到。連埋一層層既菜同蕃茄一齊食,增加左成個包既口感。
煙三文魚牛油果牛角蘇配薯條

牛角蘇既賣相雖然麻麻地,但勝在夠大條同埋熱辣辣、好脆,包既中間夾滿左煙三文魚同牛油果,飽肚又好味

伴碟既薯條好粗身,咬落皮脆,薯仔既綿滑而又不油膩。

黑松露烤菇薄餅

個pizza係我地岩岩食完個包既時候就黎喇,一陣陣黑松露既香味撲鼻而來,見佢個樣芝士好多,餅底又薄,急不及待要拎一塊試試。真係新鮮出爐嫁,熱辣辣,餅底好脆,芝士有拉絲效果,如果鐘意濃味的朋友就會愛上呢個,一個人絕對可以食一個。
熱朱古力
凍朱古力

飲品方面我地都冇叫啲特別野,反而俾到驚喜我。無論熱定凍既朱古力,佢都有整埋泡沫,好用心,而且杯朱古力好濃,有質素!

$50 (Tea)