2024-04-11 358 views
今日收工同班友仔食自助餐,其實呢排斷斷續續都食咗好多間,但係呢一間又真係有驚喜,呢個價錢嚟講絕對係對得住食材質素。入到去餐廳食得多自助餐嘅朋友都可能覺得佢嘅格局熟口熟面,同銅鑼灣有間自助餐簡直係十有八九相似,佢哋都係嘅食材出名多元化。值得推介嘅地方係佢哋嘅海鮮係有驚喜的竟然有皇帝蟹,唔係平時食開嗰啲松葉蟹,係皇帝蟹!食得出皇帝蟹係有水煮過但個人建議可以放檸檬落去一齊煮,可以沖走本身入邊嘅鹹味味,因為味道都係屬於比較死鹹。之後龍蝦嘅話都係屬於比較鮮嫩,喺自助餐嚟講屬於中上水平,其餘種海鮮就不過不失,刺身嘅話係有驚喜有紅蝦,同埋我最鍾意嘅帶子竟然係原粒上唔切呢個底讚賞。和牛鐵板燒同埋燒牛肉都係採用日本和牛,級數同埋部位可能唔係好高但係絕對係自助餐入邊係食得過!抵讚!其餘熱菜雖然話種類唔多但係味道都普遍係中上水平,超越咗大多數自助餐嘅水平。甜品嘅話種類好多,甜品愛好者應該好鍾意佢地,但係我就覺得種類多但水平唔算話十分好中下水平,雪糕嘅話就有Haagen-Dazs 同埋Movenpick。以呢個價位嚟講甜品同雪糕都好對得住佢。總結呢間係值得再去嘅自助餐。

總結呢間係值得再去嘅自助餐
甜品
好大隻嘅蟹腳
2024-04-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
凍海鮮
刺身