2018-03-23 161 views
今晚同媽咪慶祝😘😘 book咗沙田呢間Fauchon食番個french dinner😝 我一早用App訂枱😼餐牌入邊嘅主菜同Appetizers可以有半價😸😸 抵好多!! 不過飲品同甜品就要原價架啦😗我哋book咗六點鐘食 要七點半還枱👀 時間其實都夠嘅😽😽 見到walk-in嘅嗰啲客人都係要七點半還枱 間餐廳真係好旺下!Appetizer 我地選了焗蟹肉伴多士😻 Main dish🍽我哋要咗個法式鴨腿duck leg 同煎大蝦帶子😻😻😻 另外加左杯特飲berry rose🍹🌷 焗蟹肉伴多士作為前菜份量好足夠!啲蟹肉係成個小陶瓷鍋咁樣上 再有五至六塊多士 每一塊多士薄薄地 好脆口 放勁多蟹肉上面都唔怕蟹肉會唔夠😽😽😽因為份量係多到最後你可以空口食幾啖😹😹好好味😻😻😻不過main dish我覺得就中規中矩啦 duck egg的確係煮得好軟既 味道都夠 應該比好多餐廳都有水準既 不過可能我唔太喜歡食鴨🤔就覺到無咩太中意帶子就煎得唔夠燶 牛油味不足😿有d失望甜品我地就叫左款mystere choux citron搵唔番中文係咩😂 係酸酸地 檸檬咁既base 同puff既甜中和番 好好味!!不

Berry  rose

焗蟹肉多士

Duck  leg

煎帶子大蝦

帶子就煎得唔夠燶 牛油味不足😿有d失望

甜品我地就叫左款mystere choux citron搵唔番中文係咩😂 係酸酸地 檸檬咁既base 同puff既甜中和番 好好味!!不愧係法式甜點😽😽😽
Berry  rose
焗蟹肉多士