2019-10-15 659 views
喺石門商場入邊見到一間門面幾文青嘅Cafe,諗住試吓啦, 原來佢係隔離富臨集團開嘅一條新Line😯貪得意試咗杯有氣檸檬咖啡,叫完就後悔啦。同爆漿瀨尿牛丸有得揮,兩樣完全拉唔埋嘅嘢擺埋一齊,好奇怪,好後悔。右邊係expresso,左邊係一杯檸檬梳打水。如果將兩者分開飲都正常啲(不過杯expresso無乜香味),但偏偏要將佢哋倒埋一齊。結果咖啡有氣泡係第一奇怪、咖啡加埋檸檬係第二奇怪。雖然坊間都有檸檬咖啡呢個組合,但係今次佢嘅檸檬味只係淡淡係梳打水入邊,到喉唔到肺,總之就係好奇怪啦。最後想講碟上附送左一舊曲奇,但係個外型真係😰。或者你哋都係做返酒樓啦,做文青咖啡真係唔得。最後呢杯要$40 ,你俾返$40我都唔會再飲。
有氣檸檬咖啡