2024-05-03 96 views
很久沒有吃韓國菜了,突然好想食炸雞,沙田連城上面有間食韓國菜的餐廳,可以堂食或者外賣,我們就點了外賣返屋企慢慢吃再看韓劇!韓式炸雞套餐,他們的炸雞可以揀選雞腿肉或者有骨炸雞,味道亦有6款可以選擇!這次我們就揀選了雞腿肉,共有6隻,雞肉炸得香脆,內裡雞肉嫩滑juicy,味道揀了蔥蒜醬油味,醬汁味道香濃,好香蒜味,估唔到咁好食!隨套餐仲有薯條、酸蘿蔔和飲品!他們的薯條是粗薯條,外脆內軟,口感不錯!酸蘿蔔十分開胃!而飲品亦有韓式汽水可以揀,當然要揀個忌廉鮮奶飲下啦!魚糕串,食韓國菜又點少得食魚糕串呢!他們的魚糕串價錢不算很貴,食落有魚香,而且彈牙煙韌!韓式泡菜蛋蓋炒飯,炒蛋幼滑,炒飯拌入泡菜,味道酸酸辣辣,十分開胃!而炒飯亦配有泡菜,食的時候再加入凍泡菜一齊食,雙重口感呢!
2024-04-22
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner