2024-01-29 182 views
天氣近排凍左好多,好岩食D暖烘烘既野暖身。過去既聖誕同除夕都食左好多西餐,難得入到科學園,想搵D中菜食下,醫肚。行下行下搵到間食中菜既八方棧,照假期人流都唔少,但都唔需要等好耐位,入到去,就有侍應招呼,開茶擺位,俾QR Code落單,非常之快捷。烤魚配煲仔飯$498醬香野菌味烤龍躉仔(約1斤) 龍躉肉質爽脆,味道鮮甜,仲配有其他配料可供選擇,我就揀左萵苣﹑蓮藕片﹑鮮腐竹,以上配料配埋醬汁,非常合適!臘味排骨煲仔飯,臘味有臘腸﹑潤腸﹑臘肉仲有排骨,唔會飯多過餸,用砂做既煲仔飯真係有飯焦,將米的香氣、餸料的油香很好地融合,正呀!一定要食甜品。香滑燉鮮奶$51。入口的感覺不管是口感或味道,只能用一個字形容濃! 認真不錯!
烤魚配煲仔飯$498