是日小妹生日,呢間潮食街我上年聖誕節都有同家姐同爸爸慶祝埋生日都係嚟呢間,覺得佢價錢稍為平而且老人家住喺黃大仙區所以來呢度比較方便!貝爾特酒店加入富玩味色彩的香港文化元素,別具特色,感覺較為年輕!我們一入餐廳reception隔離已經有一張pool枱!不過你唔使旨意有得玩因為好多小朋友霸住咗😂另外亦有足球機等耍樂設施!呢度別與一般嘅自助餐,因為每一個Area 有唔同嘅招牌感覺好似行緊唔同嘅餐廳咁樣,主要有刺身,我淨係食咗三文魚,我要求要三文魚腩!佢都照比🤤🤤另外有吞拿魚,八爪魚等等。,all day breakfast 🍳 (salad ham bar) , 即煮麵類如拉麵 ,蒸點有珍珠雞,魚肉燒賣燉湯呢個超多人拎, 每個人個枱上面都有一盅,不過個湯稍為咸左少少,但係就超熱!另外仲有甜品區,即整窩夫加Hagen daz雪糕, 有士多啤梨,朱古力,雲呢拿味道,另外仲有雪米糍!窩夫屬於脆身偏薄身,有別於一般較為厚身會好滯,同雪糕一齊食texture好夾好正!就算幾飽都食得落🤤🤤記得要自己加返喜愛topping 啦!有朱古力醬,士多啤梨醬,花生醬,花生粒,煉奶,七彩糖等等的正常選擇!仲有豆腐

即煮麵類如拉麵 ,蒸點有珍珠雞,魚肉燒賣
窩夫屬於脆身偏薄身,有別於一般較為厚身會好滯,同雪糕一齊食texture好夾好正!就算幾飽都食得落🤤🤤記得要自己加返喜愛topping 啦!有朱古力醬,士多啤梨醬,花生醬,花生粒,煉奶,七彩糖等等的正常選擇!仲有豆腐花,口感滑但係就唔夠熱。
仲有新鮮水果,今日係蜜瓜,西瓜,火龍果。
有熱葷例如炒麵炒飯, 咕嚕肉,班塊,炸雞,韓式年糕,A5牛即切味道唔錯,有牛肉鮮味,另外有燒味部,有叉燒,燒肉,白切雞,豬耳等等,味道稍可,叉燒不會太乾身。
另外就係好多人搶嘅冷盤有雪場蟹腳,青口,蝦,螺,蟹腳算新鮮,有海水鹹味。蝦新鮮彈牙!我都食咗好多隻😂

仲有草莓龍蝦包,我拎咗個但係無試味😂仲有芝士吞拿魚腩壽司, 佢唔係放喺刺身嗰邊嘅,但唔食落係吞拿魚腩😂唔知係咪有火炙過, 令到塊肉實咗。

另外仲有一啲西湯同埋中式甜品湯水,飲品方面有一般嘅咖啡/茶

記住要無時無刻都出去,因為7點半至八點左右會有即燒鵝肝!
一行過去已經有人排晒隊,你唔使講嘢佢都會每人比兩塊,會比塊餅你塾底,另外我要問佢先有黑醋汁😂平時食開會有埋蘋果同埋唔同嘅醬汁你選擇, 又或者轉系法式麵包片,不過算啦呢個價錢有鵝肝食仲想點!?😂
煎到啱啱好外脆內軟!正!食咗兩塊😂😂即刻覺得自己膽固醇飆升😅
其實因為係我減肥中所以我冇食太多!唔好意思今次唔不能夠樣樣野食做評論!👉🏻👈🏻
因為我仲有生日蛋糕食呀!超開心!😁😁♥️

今晚同屋企人慶祝真係好sweet !♥️♥️

今次用了OpenRice coupon 有7折!每人連加1約$322hkd😎
另外生日有半價喔😘🌸 $250 💄
2017-07-03