2013-03-06 505 views
中式糖水舖, 款式多多, 仲有少量多人鐘意既西式甜品如楊枝甘露, 雪花冰咁, 花多眼亂, 我地諗左一輪先諗到食乜楊枝甘露: 好平咋! 好似係$16, 有成半個芒果咁多肉, 仲好大粒添, 味道就中式左D, 好似屋企整咁既味 (淡奶味?) 整體唔錯!核桃露燉奶(約莫$16) : 好味呀,燉奶好滑, D核桃露係中間一點咁, 幾得意,成碗都唔會太甜。睇黎佢既出品係中式既好味D本來我地見到有腰果露, 可惜要星期六日先有啦, 我諗都會好好味既大路D既糖水好似芝麻糊個D都不過係10蚊多少少, 我覺得咁先至似返正常價錢, 上次我去5代XX個D連鎖店, 要一個糊都要二三十蚊, 特別少少既就成$50, 同酒店價錢相差無幾 -.-...見到華園有少少似澳門既感覺, 位置係正Mikiki商場對面, 希望佢支持到啦!