2020-11-17 837 views
一解思鄉愁🇹🇭 食米芝連推介【超濃郁♥和牛船麵】🛶話晒都成年冇飛鄉下🇹🇭 真係思鄉愁到爆, 一解思鄉愁🤪🤪 歎ʜᴋᴅ500蚊個lunch....咁究竟值唔值呢...let’s go..位於灣仔分店每日lunch hour都勁排長龍,但最近都冇咩排隊運,一去到就已經有位,首先由店外到內,裝潢都係舊式泰國小店feel,好𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹,OMG 店員勁細心有禮,而且order食物後都好快到....🍹ᴛʜᴀɪ ᴛᴇᴀ🍹 $48➰ᴏᴍɢ~𝗢𝗠𝗚~ᴏᴍɢ~ 係泰國嘅味道啊🔥糖、茶,奶‼️ ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ~~~~ 其他果d要彈到去冇雷公咁遠,冇得比(連鎖店果間都話好飲嘅呢杯係會跌入淋浴嘅愛河)🛶招牌和牛船麵🛶 $138➰呢個價錢絕對勝價比高,每1條麵🥢都掛上濃郁嘅濃底(中意食沾麵1定要試)➰用澳洲和牛🥩 ➕ 傳統 湯底,ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ💯分,係會食唔停口,配上素顏嘅我,簡直覺得自己係泰國🤣🤣🤣🥗𝗦𝗢𝗠𝗧𝗨𝗠青木瓜沙律配鹹蛋🥗 $108➰ 每次去泰國 somtum ➕thai tea 係精神食量➰出色嘅Somtum➰ 真係做得好出色,但嗜辣嘅可以下單果陣要求spicy d (其他鋪頭點解做唔到咁
一解思鄉愁🇹🇭 食米芝連推介【超濃郁♥和牛船麵】🛶

🍹ᴛʜᴀɪ ᴛᴇᴀ🍹 $48

🛶招牌和牛船麵🛶 $138

🥗𝗦𝗢𝗠𝗧𝗨𝗠青木瓜沙律配鹹蛋🥗 $108
➰出色嘅Somtum
➰ 真係做得好出色,但嗜辣嘅可以下單果陣要求spicy d (其他鋪頭點解做唔到咁呢)

🥙泰式炒闊河粉(雞)🥙 $128
➰炒河係比較遜色嘅一款,河粉比較少
➰ 而且雞肉、麵嘅味道都比較一般

Overall嚟講頭3款真係必叫,特別係 ➕ 😎😎 希望疫情後可以快d有得返鄉下✈️(疫情期間去5pm後會有落場時間)
味道:🌕🌕🌕🌕
服務:🌕🌕🌕🌕🌕