同男友去旺角拍拖行街💞,行到又熱又攰,於是見到有間樓上cafe就上去休息下,順便食個lunch😘😘。一入到去,感覺環境幾靚,而且幾chill,有唔同桌上遊戲同書本可以借,裝潢都較舒服簡約。而食物方面種類有很多,而見到店內有二人餐,一個價錢包哂前菜、小食、主菜、餐湯餐包、飲品。餐包味道正常,溫度微暖,餐湯係蘆筍湯,飲得到蘆筍粒粒,應該係新鮮蘆筍直接打成蓉嘅湯,味道不錯,十分足料。前菜選擇蒜片牛柳粒,作為前菜份量都唔算少,粒粒牛柳肉質唔鞋唔難咬,大小啱啱好,一口一粒,切開仲見到半紅肉質夠哂juicy。跟住叫咗bbq汁燒豬肋骨配薯菜,好高質,居然仲有原條豬肋骨上!!!好震撼!!!燒得入味而且肉質嫩滑,食到我地舐舐脷。而另外仲揀咗煙三文魚配忌廉雜菌天使麵,煙三文魚捲到好似一朵玫瑰花,好有心思。而天使麵較一般意粉幼身,比較容易掛汁,食落每啖都有濃濃的忌廉雜菌汁,不過天使麵稍為有啲淋身。最後我地一人嗌咗一杯四季春茶,作為餐飲好高質,同外面三四十蚊一杯嘅台式飲品質素差不多。食完嘢店員都好歡迎我地繼續坐、繼續玩。所以如果想有個地方休息下、拍下拖仔、hea下,呢到的確係個不錯的選擇。💓💓💓