2023-09-12 1000 views
🎈 建議場合:#即興食飯👤 建議人數:4人(最多可容納6人檯)【2個人食咗啲咩?】- 三拼粉麵(豬肉青、珍珠蠔仔、黑豚肉餃、招牌胡椒豬肚湯米粉)$53- 三拼粉麵(豬潤、豬肺、珍珠蠔仔、清豬骨湯河粉)$53⭐⭐⭐⭐⭐「足料平民潮州粉麵」個豬骨湯真係好濃味,好足料!個胡椒豬肚湯都好香胡椒味,唔會太辣或者太苦。雖然兩個湯底都好出色,但係如果兩個湯底比較,我會揀清湯,因為真係好好飲,飲完個胃即刻舒服曬,又唔會好重味精,飲完唔會口渴。啲蠔仔好新鮮肥美,同胡椒湯絕配,辟左蠔仔嘅腥味。其他豬肉食材都處理得好好,煮得岩岩好,唔會太老,又唔會有豬腥味。河粉都好夠滑,米粉就正正常常~個鋪位都有啲難搵,平時好難會突然經過個到,但係真心推介大家可以特登走去試下佢地啲野食,性價比好高!冬天亦可考慮過去打邊爐~最後想講下點裡面嘅姨姨同叔叔服務態度好好,好親民,好好人,有機會一定會再幫親佢地!📍 **元朗合隆潮州粉麵****
🎈 建議場合:#即興食飯
👤 建議人數:4人(最多可容納6人檯)

【2個人食咗啲咩?】

- 三拼粉麵(豬潤、豬肺、珍珠蠔仔、清豬骨湯河粉)$53

⭐⭐⭐⭐⭐「足料平民潮州粉麵」

📍 **元朗合隆潮州粉麵****