2023-03-14 47 views
朋友介绍我食刀削麵,人生係香港第一次食。。之前係西安食過,回憶返哂泥😋好多選擇有拌麵又有湯麵又有冷有熱仲有小食真係眼花繚亂呀!終於揀好啦😅😅魚蛋熱拌刀削麵配檸檬茶$63 +8嘩!好多魚蛋呀!仲好大碗,而拌麵醬係用四川擔擔醬以為會辣辣地😂點知一d都唔辣但係個醬又勁惹味喝😋😋魚蛋仲好彈牙架,d麵好厚有口感好彈牙香滑又煙煙靭靭好好味💯💯麻辣豬頸肉刀削麵配凍蜂蜜柚子$茶60+10,先來個清湯刀削麵後上一碟麻辣豬頸肉有好多麻辣汁㗎🌶🌶咁我梗係將麻辣豬頸肉一次過放落碗刀削麵度喇喎😁😁😋睇吓好惹味好辣咁喎🌶湯麵仲滑呀💯啲麵好厚好有豐富口感好飽肚添呀! 頸肉好軟淋淋好好味配埋佢啲麻辣汁好惹味添🌶🌶💯💯花鵰醉雞$70,滑滑嘅雞咬落陣陣花鵰香味好回味呀!抵食👍👍拾味正宗刀削麵館 - 銅鑼灣地址:銅鑼灣渣甸街44號地鋪

魚蛋熱拌刀削麵配檸檬茶$63 +8

花鵰醉雞$70,滑滑嘅雞咬落陣陣花鵰香味好回味呀!抵食👍👍