2015-11-09 2842 views
其實來發館已經食左好多次,我可以好肯定佢既質數,環境整潔都保持得非常之好今次同朋友10人去食,食左好多好多不同既靚材料,我真係不多到放唔哂上黎不過如果你想食靚材料打邊爐定係食有質數既刺身, 來發館係我介紹比大家既好選擇環境: 太子店大約有20張台,樓上有VIP房招呼熟客食物:所有食材,刺身都非常新鮮,絕對一級食材價錢:食好野當然價錢會普通邊爐黎得貴少少,但係絕對物有所值,因為全部食材都係新鮮同上等材料,我食過覺得合理WO~雜錦刺身,不得了,最緊要係個海膽係甜既,我無記錯靜係叫四"楷"海膽係88蚊璋紅魚+劍魚腩刺身,油份十足,又非常新鮮, 佢地有時仲有時令既魚,可以問下果日有咩特別好食,例如金牌之類,你可能係出面食唔到又有特式既新鮮魚我自己仲食過全條活魚刺身,唔鍾意食厚可以叫佢薄切,個師傅刀工非常不得了架!你仲可以+錢叫佢炸埋條骨比你,送啤酒一流佢湯底有好多款,又有雞煲,但係我比較鍾意食比較清既湯因為可以食到D料既原味,食新鮮食材既,一定揀到你岩心水既湯底頂級既手切肥牛,出面食你有幾可見到咁脂肪均穩,佢肉質比較甜佢仲有好多唔同既肥牛,雪花牛,牛柳粒,仲有我特別推介牛胸爽!爽口既牛WO,唔

環境: 太子店大約有20張台,樓上有VIP房招呼熟客
食物:所有食材,刺身都非常新鮮,絕對一級食材
雜錦刺身
油甘魚,璋紅魚刺身
璋紅魚刺身2

你仲可以+錢叫佢炸埋條骨比你,送啤酒一流
牛腩煲
佢湯底有好多款,又有雞煲,但係我比較鍾意食比較清既湯
手切肥牛
頂級既手切肥牛,出面食你有幾可見到咁脂肪均穩,佢肉質比較甜
爽口既牛WO,唔記得影相,大家自己去試下啦!
蘿蔔片+鮮雞件
白蘿蔔,一定要叫,你食咩湯底都可以有佢索哂D原汁
鮮雞件,絕對係食雞有雞味...HAHA
珊瑚蚌+豬潤
爽口豬潤大大片,仲有大大舊爽口既珊瑚蚌,包你食到SHOCKSHOCK聲
鯇魚腩
我個人比較鍾意脆鯇片,因為無咁多骨要
呢個就大大條骨,但係同樣爽口無比,各有各好啦
雞雜
雞雜, 出面我相信有好多間都唔會做鮮雞雜
因為唔大路,又要洗得乾淨,處理好比客人食,但係佢有WO
來發雲吞+水餃
水餃+雲吞,我分別用兩個兩個字黎形容佢, 1.足料,2.新鮮......正!
粉腸
大大條既粉腸,包你唔會碌到唔見左

厚切午餐肉
Other Info. : 仲有好多正野食我都放唔到落去 另外記住去前訂台,佢台數唔算多 攪生日席會,呢到都好岩去
2015-11-08
雜錦刺身