Honey Calbee
Pizza Hut 的賣點係??
Honey Calbee
Level 2
2008-03-13
Follow
最近,pizza hut正在努力轉型成比以前更高級的意大利餐廳。老實講,改得真的唔太好!

無疑,裝修後,環境的確比以前好了點,最起碼都乾淨,光猛點呀.全新的環境是很討好的。卻是在食物上卻出了很大的問題。

我們同行3人點了3個午餐。1個3/4吋的"加勒比風情pizza",西班牙海鮮炒飯,同精選海鮮意大利粉

餐湯一口便覺得唔掂啦!忌廉湯,得個"杰"字,完全唔香滑,咩料都無,仲慘過白粥。"意大利菜湯"又係得個名。得個"酸"字,雜菜同個湯係完全唔match既...

pizza先上,味道都keep到既,都夠熱,夠新鮮,份量同價錢就唔係好抵囉!成$50個,一人得個一細舊。外賣每人一件都大好多啦~ 認真唔抵!

意粉唔洗問都唔慌多得去邊!墨魚,蝦,帶子仗做配料,個汁就可以一讚既﹐因為thick得黎,有口感。配料都食唔到雪藏味!不過,我唔覺得算出色,只係有基本的水準!

反而,我會較欣賞個飯!炒飯,有少少的香辣,金黃色的,但卻不是咖哩!配料基本和意粉一樣,只是多了兩隻青口,青口很爽,也是不錯的。的甜紅椒作炒佯,賣相很好!但是又係份量出現問題,一人得個咁少少。大食d都驚食唔夠飽~

飲品方面,我點了凍朱古力,冰已佔了3份1,淡晒!cream又溶‧水準之下~ 都幾失望呀!!

以前佢既唔餐$40蚊都可以好出色,令人回味。而家,成$50幾蚊,想找尋好味都找不到。

咪當客人係傻架~ 唔滿意呀!

Like
Ratings