2023-05-01
餐廳:Pizza Express Lab Menu地點:銅鑼灣Fashion Walk菜式:意大利菜餐牌:飲品,酒精飲品,意式小食,沙律,羅馬薄餅,傳統薄餅,意粉及主菜,甜品。煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188 另加一燒牛頰肉,紅洋蔥,車厘茄,蕃茜,馬蘇里拉芝士,煙燻燒烤醬煙燻燒烤醬牛肉薄餅即叫即整,我地見到廚師即拉薄餅同加餡料,然後放入375度烤爐入面。呢款係羅馬薄餅,即係餅底更大更薄同更香脆。薄餅一客切開8大件,每件都有嫩口入味燒牛頰肉,爽甜紅洋蔥絲,多汁車厘茄切半,蕃茜香料,馬蘇里拉芝士,好足料,而且配料配搭方面都好夾。個煙燻燒烤醬甜甜地,完全唔鹹,味道剛剛好。餅底真係好薄脆,不過一定要即食,遲少少都會無咁脆。意大利芝士蛋糕 $62 另加一手工杯子意大利芝士蛋糕,綴以可可粉及士多啤梨 意大利芝士蛋糕係用杯上,入面係白色忌廉中間有好濕潤既手指餅,面頭撒上可可粉,再加一片士多啤梨裝飾。忌廉都輕盈,不過手指餅似普通蛋糕,咖啡味好弱。質素麻麻。Haagen Dazs 雪糕 $46 另加一Haagen Dazs 雪糕口味得雲呢拿或者比利時朱古力,我地揀左後者。朱古力雪糕當然無得彈,食落粒粒朱古力
地點:銅鑼灣Fashion Walk
菜式:意大利菜
煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188 另加一
燒牛頰肉,紅洋蔥,車厘茄,蕃茜,馬蘇里拉芝士,煙燻燒烤醬
煙燻燒烤醬牛肉薄餅
煙燻燒烤醬牛肉薄餅
意大利芝士蛋糕 $62 另加一
手工杯子意大利芝士蛋糕,綴以可可粉及士多啤梨
意大利芝士蛋糕
意大利芝士蛋糕
Haagen Dazs 雪糕 $46 另加一
Haagen Dazs 雪糕
Haagen Dazs 雪糕口味得雲呢拿或者比利時朱古力,我地揀左後者。朱古力雪糕當然無得彈,食落粒粒朱古力碎,加上兩粒藍莓同幾片士多啤梨。
Haagen Dazs 雪糕
服務都唔錯。環境安靜,枱同枱距離足夠。下次可以試試其他薄餅。