2022-03-24
Moontone應該係長洲角酪嘅姊妹店 都以乳酪為主打特色😜唔想過離島的話可以黎呢到一試角酪招牌卷蛋同埋乳酪飲品位置亦好容易搵 由太子站D出口出去 再轉右行約3分鐘左右就會到😉室內環境充滿Pantone色調 設計柔和又簡約仲有榻榻米同埋木枱座位可以揀 每個位都可以影到不同感覺📸另外原來逢星期一仲係寵物友善日嚟客人可以帶埋毛孩🐶同主子🐱一齊黎添!⭐️⭐️角酪卷蛋🍰 HKD$52⭐️⭐️成日見到好多人都有試角酪卷蛋 所以都一試賣相頗精美 顏色夢幻🤩 但味道方面反而無咁有驚喜🙈藍色卷蛋部份係由碟豆花製成 因碟豆花其實沒有味所以卷蛋都無咩特別味😂不過食落都算鬆軟🤪而內餡的士多啤梨乳酪cream好濃郁 質感較濃稠整體酸酸甜甜的 但個人覺得甜咗少少😛味道:🌕🌕🌕🌗🌑⭐️⭐️軟殼蟹滑蛋吐司🍞 HKD$98⭐️⭐️烘熱了的鬆軟丹麥吐司夾住熱焫焫軟殼蟹🦀同滿滿的滑蛋🍳軟殼蟹不算太大 但炸得香酥脆口 滑蛋充滿牛油香🧈都幾飽肚 不錯的😜味道:🌕🌕🌕🌕🌑⭐️⭐️芒芒角酪 Mango Yogurt🥭HKD$40⭐️⭐️ 顧名思義便是芒果加乳酪打成的飲品芒果汁唔酸好清甜😋口感微微濃稠 酸甜酸甜的 味道:🌕🌕🌕🌗🌑⭐️⭐️季節限定-日本香印提
唔想過離島的話可以黎呢到一試角酪招牌卷蛋同埋乳酪飲品
室內環境充滿Pantone色調 設計柔和又簡約
仲有榻榻米同埋木枱座位可以揀 每個位都可以影到不同感覺📸
另外原來逢星期一仲係寵物友善日嚟
客人可以帶埋毛孩🐶同主子🐱一齊黎添!
⭐️⭐️角酪卷蛋🍰 HKD$52⭐️⭐️
顧名思義便是芒果加乳酪打成的飲品
芒果汁唔酸好清甜😋
口感微微濃稠 酸甜酸甜的
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
⭐️⭐️季節限定-日本香印提子拿破崙 HKD$118⭐️⭐️
其實呢款係季節限定甜品嚟㗎😆
所以呢個moment menu上已經冇得叫 希望之後會出返啦!
日本香印提子其實係由歐洲麝香及美國提子混種而成
香印提子圓潤又大大粒 攞嚟整甜品真係無得頂!😎