ok
2006-09-13 2 views
早前和舊同學慶祝生日, book 左呢度食晚飯, 唔駛搭檯, 好似給了一間小房子予我們, 八個人坐得都算幾舒服, 可以慢慢傾、慢慢食:1 .醉鷄一隻---肉質嫩滑大家都讚2. 叉子燒餅伴肉碎---一般3 沙律--- 係最好味, 個個都贊好4 糖醋小排骨–甜甜酸酸味道ok, 肉質唔係硬, 咬落都夠口感。5 菜肉雲吞–都係一般菜肉雲吞, 湯底好正落足料, 唔係飽我都會食多碗。6 招牌小籠包–每籠有五隻, 同其他上海舖小籠包分別唔大, 冇驚喜但又唔係差果種囉。。7 蘿蔔酥餅, 明明order了兩碟, 但就來了1碟, 又漏單, 味道一般8. 宋嫂魚, ok, 好正呀9. 毛蟹炒年糕- 細細隻的毛蟹好多糕, 年糕軟軟, 加上甜甜的献 汁, 入味. 毛蟹有兩隻, 估不到這個時候都有膏, ok啦.飲品:雪梨雪耳水,真係好淡好清,有搾食,好少甜,好配合滬菜的濃味,飲完後成餐變得好舒服大大小小共點了十樣菜共$1000左右, 比起套餐我覺得抵食好多.以呢個環境可以食呢道菜, 價錢算抵服務方面麻麻,那位侍應哥哥每當有菜上不夠位他也會主動將吃餘下的菜換細碟,但我之前也來過這裡食飯很多次,他們缺點係伙計水準參差
1 .醉鷄一隻---肉質嫩滑大家都讚
2. 叉子燒餅伴肉碎---一般
3 沙律--- 係最好味, 個個都贊好

8. 宋嫂魚, ok, 好正呀
飲品:

服務方面麻麻,那位侍應哥哥每當有菜上不夠位他也會主動將吃餘下的菜換細碟,但我之前也來過這裡食飯很多次,他們缺點係伙計水準參差, 每次唔係漏單, 便是每次都會叫客人order 多d 野食如促銷般, 而都係會令我們浪費食物, 因食唔晒.