Hiring
$18,500-$25,500
Monthly
今晚收工又去試下新餐廳先,今次地點係旺角,餐廳名好特別叫No Money So Lonely,雖然好似同間餐廳無甚關係。呢間餐廳菜式好特別,基本上係西餐但係融合左好多東南亞菜元素,係幾得意既fusion菜式。餐牌簡單,有沙律,比薩,前菜,意粉同飯,甜品,連甜品都包含東南亞菜元素,好多選擇都係辣。野飲有幾多選擇。餐廳裝修玩味,好有特式,處處打卡點,其他食評都已經詳細介紹過,等我主力講返d食物先。第一次黎梗係揀d特別同正野試下啦,首先一定要揀我最鍾意既比蕯,之後就係飯同意粉之中揀左後者。青咖喱石斑魚比薩 $128+10%我好鍾意試唔同口味既比蕯,青咖哩同石斑魚呢個combo又真係唔覺其他地方有得食。批底係我最愛既超薄脆,食完唔會過飽。每塊批上面都有一件石斑魚柳,雖然唔算大或十分滑嫩,但係唔鞋又唔腥。披薩拉絲唔多,因為主要係青咖哩,青咖哩唔係好濃,微辣惹味。配料仲有泰國小茄子切片,車厘茄切片,同洋蔥片,同其他配料一齊食增添香甜味道。不過唔見有菜單上既紅尖椒。呢個比薩確係好味道,我邊食邊讚。蒜片鹹魚茄子鮑魚意大利麵 $138+10%鮑魚同意粉一齊食你試過未?鮑魚有兩隻,可以成隻放入口咬,質感好

青咖喱石斑魚比薩 $128+10%

蒜片鹹魚茄子鮑魚意大利麵 $138+10%
蒜片鹹魚茄子鮑魚意大利麵

鮑魚同意粉一齊食你試過未?鮑魚有兩隻,可以成隻放入口咬,質感好有咬口,超彈牙,味道非常鮮甜。意大利麵係扁意粉,質地都尚算有咬口,炒得好乾身。個汁都幾辣,帶微微咸魚咸香,好似食緊中式炒麵,幾特別。配料有切粒既茄子同大量蒜皮,上面加左新鮮沙律菜。值得一提既係隻碟影相好靚。

上菜好快,坐低半個鐘食完。今晚兩道菜都唔錯,我特別鍾意個比薩。下次希望可以試下其他新菜式。
2021-03-09