2019-01-05 2371 views
之前同阿媽嚟過好幾次食午餐,今次帶埋朋友嚟食晚餐。本身諗住用app book枱,但係我哋太多人book唔到。於是,阿媽打電話問下可唔可以照樣有折,個老闆娘(應該係)話可以😍我哋再問可唔可以免埋開瓶費佢都話可以😬但係就要我地消費滿$1000,我阿媽話:當然可以!(因為我哋大家都係好大食嘅🤣🤭)首先嚟咗個🥩雜錦拼盤($108)我個人應為賣相未夠吸引,但係啲食物係唔錯嘅,個Pork ribs好腍。唔鍾意芝士嘅朋友要留意因為香腸裏面有芝士。肉丸比較乾,因為啲汁係就咁淋上去。呢個就係 1g=$1 嘅🇨🇦加拿大極上牛🥩~980g ($900平左比我哋🤗) 我哋叫咗medium rare,因為我哋有啲鍾意食生D,有啲鍾意食熟D,邊邊就比較熟(medium well)。牛扒都好有肉汁,唔韌👍🏻反而覺得佢應該俾多啲配菜(譬如係🍟薯菜等等),佢淨係配左南瓜,冇乜人鍾意食😅(個人口味因人而異)。🇪🇸西班牙海鮮炒飯($288)係值得推介嘅,炒得好香😋仲有啲西班牙臘腸,我個人唔係好鐘意。啲海鮮同埋飯嘅份量好十足👍🏻,有四碗😍。我最鐘意食魚而呢個🐟泰式焗原條鯛魚($178)真係好好味😋焗唔會乾曬,保持住魚肉嘅嫩滑
雜錦拼盤 Meat  Platter

🥩加拿大極上牛~1  kg  Canada  Rib  Eye  Steak

🦑🦐西班牙海鮮炒飯 Seafood  Paella

🐟泰式焗原條鯛魚  Baked  Snapper  in  Thai -Style

我最鐘意食魚而呢個🐟泰式焗原條鯛魚($178)真係好好味😋焗唔會乾曬,保持住魚肉嘅嫩滑質地🤤,條魚都唔細👍🏻。
🐷德國鹹豬手  Crispy  Pork  Knuckle  served  roasted  potato  with  Sauerkraut

要等45分鐘嘅🐷香脆咸豬手($278)終於嚟啦!我哋一坐低就即刻叫左先,食住其他嘢等都唔覺等左好耐。真係皮脆肉嫩,分量亦係十足👍🏻
🐟🍟炸魚柳配厚切薯條 Fish  n’  bites

呢份🐟🍟炸魚柳配厚切薯條($108)亦係讚不絕口。一開始睇個樣好似唔夠食,但係其實好夠。又係皮脆肉嫩,魚肉仍然係滑嘅👍🏻。
🍰自家製紐約芝士蛋糕 Homemade New  York  Cheesecake
最後見啲嘢食咁好就追加咗一個自家製嘅紐約芝士蛋糕🍰($42)望落去唔係好似平時嗰啲芝士蛋糕咁黃,我比較鍾意淡小小嘅芝士蛋糕,呢個就啱我😬。

雖然成個食評都係讚不絕口,但係其實係因為真心覺得好味👍🏻😋,性價比高。唯一可以改善嘅就係拼盤嘅賣相。服務態度又好,環境又乾淨俐落坐得舒服,係一個同朋友好好gathering嘅餐廳🍴。
2018-12-30
🦑🦐西班牙海鮮炒飯 Seafood  Paella