2019-08-25 439 views
十幾年前已經開始幫襯,由午餐廿幾蚊個食到現在五十幾蚊一個,食物品質同埋服務愈黎愈差,一向幫襯都係貪呢度地點方便,快靚正,有時間中壽司飯過硬/未煮熟透都由佢,但最近真係差既程度係再接受唔到對上一次未到5點入去食個晚餐,唸住咁少人快快趣有得食,叫左10件壽司,廿幾分鐘先出到,前題係間舖當時連埋我先得2台人,都算,見到黎個2件赤貝隻顏色暗啞又怪異,同平時隻顏色完全唔同,同一名肥女職員講個情況,佢竟然一句就話:唔要就同你cancel, 隻顏色係咁既! 我個人其實食野好悶,次次去都食返幾乎一樣既食物,赤貝都係一向食開,隻顏色唔係咁既,我話除非你地話轉左供應商啦,佢無理我轉身就走,個次已經好嬲嫁啦,過左幾個月又忘記左個次既不快,今日又再黎幫襯好!講返今次一入到去,5點幾,人唔多,又係叫左11件壽司,等左26分鐘先出到壽司,但有3件係黎錯左既,個8件壽司品質係唔錯嘅,剩低嗰三件壽司係鰻魚,之後我哋繼續等,等到40分鐘嘅時候先來咗個三件壽司,我一食落去發現又腥臭又有𤓓味,又係同嗰位肥女職員講,佢問我係咪淨係呢一件,我話唔係,我同朋友都食咗一件,發現好有問題,佢冇出聲拎返嗰一件入廚房,之後出嚟同我講話幫

好!講返今次
一入到去,5點幾,人唔多,又係叫左11件壽司,等左26分鐘先出到壽司,但有3件係黎錯左既,個8件壽司品質係唔錯嘅,剩低嗰三件壽司係鰻魚,之後我哋繼續等,等到40分鐘嘅時候先來咗個三件壽司,我一食落去發現又腥臭又有𤓓味,又係同嗰位肥女職員講,佢問我係咪淨係呢一件,我話唔係,我同朋友都食咗一件,發現好有問題,佢冇出聲拎返嗰一件入廚房,之後出嚟同我講話幫我取消咗個一件,然後加多句話問過師傅,師傅話係新鮮切出嚟,我就話:但係新鮮至出嚟都係腥臭囉,佢亦都係冇再講野轉身就走

其實食物品質有問題我覺得唔關樓面職員事,但係咁樣嘅處理手法同態度真係好有問題,呢位肥女職員真係令到呢間鋪頭俾人嘅印象差咗好多。

都仲未提到,坐喺隔離嗰一台人客,亦都係叫咗呢一位肥女職員,同佢講話d拖羅超級冰凍,想燒一燒熱佢,呢位肥女職員竟然話拖羅係最後食嘅,要放多一陣,因爲味道比較濃,要放到最後先食
其實係咪應該係解凍未完成呢

真心覺得呢位肥女職員嘅回應好怪異,根本就唔係想解決問題,而係亂咁搵一d藉口去回覆啲客人

到最後我哋埋單,我都估到佢唔會記得扣翻我哋一件鰻魚壽司嘅價錢,佢仲問我點解要扣翻,我就同返嗰位職員講之前發生嘅事,佢就話:哦咁就扣翻啦
,完全係冇為自己間餐廳食物品質有任何嘅歉意

對呢間餐廳真係好失望,我係第一次係OpenRice度打食評, 就係要提醒自己記住記住記住唔好再黎呢間餐廳

分享完畢
2019-08-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 櫻花魷魚黃金魷魚壽司