2024-01-31 80 views
嗰日經過K11 Musea見到一間新嘅舖頭,粉紅色裝修好靚,啲蛋糕同埋麵包都好精緻💖店員話啱啱新出一隻法式可頌夾心球,我見圓碌碌成個波波咁就同朋友買咗四粒嚟試吓🙆🏻‍♀️出面係脆脆嘅牛角包入面係唔同味道嘅瑪德蓮蛋糕,一個包有兩種口感先是鬆脆煙韌,之後是軟滑軟綿綿的。建議返熱嚟食再好食啲,同埋一個人食一粒其實都飽🤣原來佢哋靈感源自新月型嘅傳統可頌麵包🥐結合由新月化成滿月嘅美觀外型、法式甜品MIX世界各地最誘人味道嘅結晶品🙊係散水餅、節日送禮或者同閨蜜一齊享用嘅法式甜品首選⭐️聽講嚟緊會搬去K11 Art Mall🌸🥭伯爵茶芒果牛角波伯爵茶香加芒果醬估唔到都夾🍫朱古力榛子脆脆醬牛角波朱古力榛子脆脆醬有少少流心,濃濃朱古力榛子將口感提升去另一層次。🥐蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆牛角波超特別嘅combination,實際上少少蝦醬味但配肉鬆呢個咸combination好惹味。🔴紅絲絨牛角波我自己本身好鍾意red velvet味,所以私心都推介呢隻。

🥭伯爵茶芒果牛角波
伯爵茶香加芒果醬估唔到都夾