壹火鍋

The One Hot Pot Restaurant
前身為太和味
數數手指,原來我都成年無去打邊爐,今次難得約左中學時期既好朋友食dinner, 緊係要帶佢去食我其中一間好鐘意食既打邊爐餐廳 - 壹火鍋。 餐廳裝修都唔錯 湯底我地要左鴛鴦湯底 - 鮮番茄湯同骨膠豚骨湯。好采我聽朋友講叫蕃茄湯,因為真係比你想像中好味好多。 蕃茄湯又濃又新鮮!! 必叫!!餐廳裹面既野飲係任飲,我上次黎好似無荔枝烏龍茶飲,落落真係幾好飲,又唔算好甜 😍好大隻蝦 同埋建議大家唔好滾太耐,如果唔係就會無晒口感。肉啊 全部都係肉啊 😍呢個食落真係好有肉味好好味!大家記得肉真係唔使煮太耐,否則會鞋左就無甘好食。刺身拼盤我地叫左三文魚,甜蝦,蟹棒,鮑魚片,榮螺片等等我自己食法係一半食刺身,一半放響湯底煮熟黎食,兩種食法。打邊爐點都要叫d 蔬菜既。 d 蔬菜又係好新鮮!!會變色架 我地叫左海鮮船,因為上次我同fds 食過覺得好正好岩叫黎影相呃likes!! haha龍蝦真係好多肉又新鮮好味!!而且飽魚口感又唔使嚼好耐,岩晒我呢d牙齒唔好既朋友 出面有好多料比你地任意配搭有xo醬,辣椒,炸蒜等

餐廳裝修都唔錯

湯底我地要左鴛鴦湯底 - 鮮番茄湯同骨膠豚骨湯。

好采我聽朋友講叫蕃茄湯,因為真係比你想像中好味好多。
蕃茄湯又濃又新鮮!! 必叫!!

好大隻蝦
同埋建議大家唔好滾太耐,如果唔係就會無晒口感。

肉啊 全部都係肉啊 😍

呢個食落真係好有肉味好好味!

大家記得肉真係唔使煮太耐,否則會鞋左就無甘好食。

刺身拼盤

我地叫左三文魚,甜蝦,蟹棒,鮑魚片,榮螺片等等

我自己食法係一半食刺身,一半放響湯底煮熟黎食,兩種食法。

打邊爐點都要叫d 蔬菜既。

d 蔬菜又係好新鮮!!

會變色架

龍蝦真係好多肉又新鮮好味!!

而且飽魚口感又唔使嚼好耐,岩晒我呢d牙齒唔好既朋友

出面有好多料比你地任意配搭
有xo醬,辣椒,炸蒜等

2019-10-30
  • 刺身