REFLECT Restaurant & Bar

2024-02-15 69 views
大家真係唔好食,首先,我同女朋友諗住慶祝情人節就bk咗20:30枱,我哋準時去到,被通知話要等一陣,但係就等到21:00先入座,都唔緊要,我哋覺得多人食,即係代表間餐廳OK啦。咁入到去嗌左個情人節套餐,有1個頭盤,2碗餐湯,兩個主菜,我哋就揀咗個豬鞍同埋意粉,一個甜品。咁首先嚟咗個頭盤啦,就係牛肉他他搭配巴馬臣芝士以及香脆法包多士啦,嚟到賣相幾靚,但係嗰塊「香脆」法國包多士真係搞唔掂,一啲都唔脆,越咬越韌,好似香口膠咁。跟住個餐湯就中規中矩。跟住就到個重頭戲啦,即係主菜,但係主菜同餐湯期間嘅等待時間係大約一個鐘頭15分鐘,我同我女朋友心諗究竟煮乜嘢豬鞍可以煮咁耐,喺等待期間亦都向店員催咗幾次,甚至等到我女朋友都就快發脾氣,所以最後嗰次同店員講:我哋唔等啦,埋單啦。個店員同我哋講返就快做好。跟住份嘢嚟到我哋先發覺,原來佢哋係將全間餐廳嘅同一樣餸要一齊出爐,咁我已經覺得好奇怪,同埋咁樣咪對早過我哋入座嘅食客好唔公平,因為我哋食緊頭盤嗰陣時就聽到隔籬枱話已經等咗個主菜成個鐘,所以我先覺得唔公平,好彩個豬鞍同意粉都算正常嘢。最後個甜品(白桃芭菲)我同我女朋友都已經嬲到不予置評。所以我覺得咁多位朋友,如果覺得自己有超好嘅耐性,可以去嘗試吓。如果唔係就。不了
2024-02-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Valentine's Day